Ovo su njeni razlozi zbog kojih ne želi da ima djecu: Da li je u pravu?

Objavljeno: 18. 9. 2014 u 16:42h

Postoje mnogi razlozi za i protiv imanja djece. Mnogi tvrde da je to odluka koju svako donosi za sebe i da to ne bi trebalo da bude ničija briga. Ipak, ljudi često vole da zadiru u tuđu intimu i da nameću svoje razloge zbog kojih misle da bi neko drugi trebao da ima djecu. Sizin Keler je hrabro iznijela svoje razloge zbog kojih ne želi da ima djecu. Da li je u pravu?

kids

Novac

“Djeca su skupa. U Americi, po statistici, prosječnu porodicu podizanje djeteta do 18. godine košta 304.480 dolara. Da ne pričam koliko košta porođaj i fakultet”, priča Sizin.

Obaveze

“Bez obzira na to koliko su napredovale u društvu, žene su i dalje te koje pružaju svom djetetu svu neophodnu ljubav i njegu i godinama kada se razvijaju. Odgajanje djeteta dok ne krene u školu je bukvalno cjelodnevni posao koji traje 24 sata dnevno, sedam dana nedjeljno. Ja nisam sposobna da funkcionišem kada sam neispavana, pogotovo ne da brinem o djetetu koje zavisi od mene za svaku sitnicu”, tvrdi Sizin.

Prenaseljenost

“Na planeti ima oko 153 miliona siročića. Zašto donijeti na taj prenaseljeni svijet još jedna usta samo zbog toga što “bi to tako trebalo”, a ne zato što to želim? Ako ništa drugo, usvojiću dijete”, priča Sizin.

Psiha

“Moje tijelo je prolazilo kroz brojne traume. Prošla sam kroz traumu kada sam upala u pucnjavu i to je skroz poremetilo moj nervni sistem. Takođe sam odrasla u inostranstvu gdje smo uvijek jeli organsku hranu. U Americi je takva hrana vrlo skupa i za jednu osobu, a da ne pričam koliko bi koštalo da se i dijete tako hrani. Ako ne mogu da priuštim organsku hranu, ne mogu sebi ni da priuštim rak”, odlučna je Sizin.

Emocije

“Svakog dana se nosim sa posttraumatskim stresnim poremećajem. Kao osoba bez djeteta, imam tu slobodu i da spavam po 12 sati, a da me niko ne ometa. Ja radim od kuće i sama određujem svoje radno vrijeme. Zamislite da imam djete pored toga i da ponovo krenem sa depresijom i plakanjem? Ili da ponovo dobijem napade bijesa? Ne, hvala”, priča Sizin.

Društvo

“Ovaj svijet je potpuno poremećen. Skoro svake nedjelje nastane pucnjava u nekoj školi. Takođe, svaki dan čujem o nekom novom slučaju silovanja. Mnoga djeca danas su na meti manijaka”, tvrdi Sizin.

Kultura

“Jedan roditelj mi je iz Amerike, drugi iz Šri Lanke. Cijeli život sam se borila sa pitanjima odakle sam i koje sam rase, čak iako mi je pasoš američki. Ne želim da se moje dijete opterećuje takvim stvarima”, tvrdi Sizin.

Interesovanja

“Jednostavno ne želim da dobijem sve one užasne stvari koje idu uz rođenje i odgajanje djeteta. Hemoroidi, konstipacija, kontrakcije, povraćanje, proliv, mijenjanje pelena, vrištanje i plakanje na ulici, crtaći iznova i iznova, tinejdžerska buntvonost, odricanje mog sopstvenog identiteta…ne, hvala”, odlučno tvrdi Sizin.

Zašto ona ne želi djecu?

“Prosto, volim da spavam i volim vrijeme za sebe. Volim da se hranim zdravo, da pišem, da se tetoviram. Volim svoju slobodu i supruga koji se slaže sa mnom u tome. Ne mislim da nešto propuštam u životu. Ne moram da imam dijete da bih osjetila bezuslovnu ljubav i sreću. I nikada neću promijeniti mišljenje. Kako Anais Nin kaže: “Majčinstvo je poziv kao i svaki drugi. Trebalo bi slobodno ga birati, a ne nametati ga nekom samo zato što je žena”, zaključila je Sizin.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ovo-su-njeni-razlozi-zbog-kojih-ne-zeli-da-ima-djecu-da-li-je-u-pravu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])