Žrtvu silovanja izbacuju iz kuće!

Objavljeno: 17. 9. 2014 u 10:24h

Samohrana majka iz Srebrenice, koja je nedavno prijavila policiji da ju je u Omišu u Hrvatskoj nekoliko dana silovao i tukao muškarac s područja Lopara, nailazi na nove golgote, jer se, kako kaže, njenom sinu podruguju drugovi iz škole, a stanodavac im je rekao da se isele iz kuće u kojoj su u Srebrenici živjeli kao podstanari!

20140916173617_263370Ovoj ženi život se pretvorio u pakao nakon što je, kako tvrdi, s muškarcem, kojeg nije poznavala, krenula u Švajcarsku, gdje je trebalo da radi, ali ju je on, po ulasku u Hrvatsku, prijeteći joj pištoljem, odvezao u Omiš i nad njom se u jednoj kući iživljavao četiri noći i četiri dana, a potom je pobjegao, dok je ona uspjela da dođe u Mostar i prijavi ga policiji.

Zatim su je smjestili u mostarsku sigurnu kuću, ali majčinska ljubav je sve ostalo savladala i ona se, zbog sina, osnovca, vratila u Srebrenicu, gdje je do juče bila prepuštena sama sebi, bez novca i rješenja za nagomilane probleme.

“Ja nemam nikakvu zaštitu, nigdje nikoga, sama sam. Nemam čime ni stanarinu da platim. Nikada ni od koga nisam zatražila pomoć, a ona mi je sada prijeko potrebna. Ako ima ljudi bilo odakle, koji mogu da mi pomognu, neka se jave vašoj redakciji, a vi ćete ih spojiti sa mnom”, navela je ova žena.

U potresnoj priči za “Nezavisne”, koje su prve objavile njenu ispovijest, ponovo je otvorila dušu, uz napomenu da samo želi da neko pomogne njoj i njenom sinu.

“Nemam čime da platim kiriju, niti žele stanodavci da u njihovoj kući budem jer mi se desilo to što se desilo. Nemam ni šta da jedem”, kroz jecaje je ispričala glasom čija boja ukazuje da neprestano plače.

“Nezavisne” su se juče obratile velikom broju institucija i udruženja s ciljem da se ovoj ženi pomogne i pomoć je već počela da pristiže.

Stanojka Tešić, predsjednica Foruma žena Bratunac, i njene saradnice, posjetile su Srebreničanku, te su joj ponudile ruku spasa.

“Ponudila sam joj par izlaza iz ove situacije. Ostaćemo s njom na vezi, čućemo se i vidjeti šta dalje”, ispričala nam je Tešićeva.

Isto su nam potvrdili i iz Centra za socijalni rad Srebrenica, u kojem su kazali da čine sve kako bi pomogli nesrećnoj ženi, koju su juče takođe posjetili.

Žena, čije je ime poznato redakciji “Nezavisnih”, svoju najveću životnu traumu prijavila je MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona, i to nakon što se otrgla iz kandži monstruma i prešla u Mostar.

Prema nezvaničnim saznanjima, za silovanje i zlostavljanje optužila je C.P. (pun identitet osumnjičenog poznat redakciji), iz Lopara, koji živi u Švajcarskoj i koji je vozio audi.

U Švajcarskoj smo pronašli muškarca iz Lopara koji nosi to ime i prezime i on nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da je prije dvije sedmice bio u BiH, te da se vratio audijem, ali sve ostalo negira.

Kazao nam je kratko da smo dobili pogrešnog čovjeka, dodajući da se u Švajcarsku vratio sam i ističući da ga proteklih dana nije kontaktirala policija. Policija, u svakom slučaju, nastavlja istragu.

“Ona je izjavu dala Policijskoj upravi u Mostaru, a mi smo o svemu obavijestili policiji u Hrvatskoj, koja postupa po prijavi”, kazali su nam iz mostarske policije.

Iz nadležne Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrdili su nam da su zaprimili obavijest kolega iz BiH, te da su po dojavi postupili, ali nisu željeli da otkriju da li je osumnjičeni uhapšen ili su mu, pak, na tragu.

“Produžavamo dalje policijske izvide”, kažu iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zrtvu-silovanja-izbacuju-iz-kuce/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])