Gas uništio kuću, povrijeđen vlasnik

Objavljeno: 17. 9. 2014 u 09:40h

Vinko Kavedžija (45) iz Zagreba teško je povrijeđen juče ujutro u eksploziji gasa u porodičnoj kući u selu Zabrđe kod Kotor Varoša.

r

Do eksplozije je došlo juče oko 8.30 časova, a Kavedžija je poslije toga vozilom Hitne pomoći prevezen u Univerzitetsku bolnicu Kliničkog centra Banjaluka, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, poslije čega je pušten na kućno liječenje.

On je poslije dolaska kući ispričao da je u ponedjeljak uveče na gasnoj peći pravio večeru i da je poslije toga zavrnuo gas.

“U utorak ujutro otišao sam do šporeta da bih skuvao kafu. Čim sam upalio šibicu, odmah je došlo do jake eksplozije i vidio sam kako plafon pada na mene. Uspio sam nekako da istrčim iz kuće i da se spasim”, ispričao je juče Vinko nakon izlaska iz bolnice.

Kavedžijin prvi komšija Zoran Tomić je ispričao da je juče ujutro čuo eksploziju i da je prvo pomislio da je jak zemljotres.

“Kada sam izašao iz kuće vidio sam da je Kavedžija ispred kuće i da mu gori odjeća. Uspio je nekako da skine sve sa sebe i da se spasi. Pozvali smo odmah policiju i Hitnu pomoć”, ispričao je Tomić.

Prema njegovim riječima, pravo je čudo kako je uspio da preživi.

“Kada su odvezli Vinka u bolnicu, tek tad sam vidio šta je bilo sa kućom. Od eksplozije je uništena kao da je bila od kartona”, istakao je Tomić.

Izvor blizak istrazi je rekao da će istragom biti utvrđeno šta je prouzrokovalo eksploziju i da sada postoje dvije verzije.

“Moguće je da Kavedžija nije dobro zavrnuo gas kada je napravio večeru, ali i da su crijevo ili ventil pukli i da su puštali gas, koji je vjerovatno curio tokom noći. Međutim, Vinko nije osjetio gas, jer je spavao na spratu kuće. Na neki način sreća je da se gas proširio cijelom kućom i to je spasilo Kavedžiju. Da je ostao u prostoriji u kojoj je bila peć, male šanse su da bi preživio”, rekao je izvor i dodao da je kuća totalno uništena i da će je morati srušiti i graditi iz temelja.

Vinkov brat Zoran Kavedžija je rekao da oni svi žive u Zagrebu i da je Vinko došao u Zabrđe prije 15 dana.

“Prije više od mjesec bio sam u Zabrđu i na benzinskoj pumpi u blizini kupio sam novu plinsku bocu. Kada sam je postavio, kao i uvijek provjerio sam crijevo i ventil i sve je bilo ispravno”, istakao je Zoran.

On je dodao da je sa ocem Stipom juče došao u Kotor Varoš, kada su mu komšije javile šta se desilo.

Napustio bolnicu

U Univerzitetskoj bolnici Kliničkog centra Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je Vinko Kavedžija dovezen u hiruršku ambulantu juče oko 9.35 časova.

“Pacijent je primljen sa opekotinama po glavi, licu i rukama. Poslije pregleda i ukazane pomoći predložena je hospitalizacija u Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, koju je pacijent svojevoljno odbio”, rekli su u bolnici.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/gas-unistio-kucu-povrijeden-vlasnik/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])