Džihadisti žele da ubiju papu?

Objavljeno: 17. 9. 2014 u 16:48h

Irački ambasador u Vatikanu Habib Al Sadr izjavio je da pripadnici Islamske države planiraju atentat na papu Franju tokom njegove posjete Albaniji.

papa

Poglavar Rimokatoličke crkve je najavio odlazak u Albaniju u nedjelju, a Al Sadr navodi da bi on mogao da bude u opasnosti i prilikom posjete Turskoj u novembru, prenosi B92.

“Vjerujem da bi mogli da pokušaju da ga ubiju tokom nekog njegovog putovanja u inostranstvo, ali nije isključeno da organizuju atentat i u Rimu. Postoje članovi ID koji nisu Arapi već Kanađani, Amerikanci, Francuzi, Britanci i Italijani. ID bi mogao da angažuje bilo koga od njih da izvede teroristički napad u Evropi“, rekao je Al Sadr za jedan italijanski dnevnik, a prenose britanski mediji.

Pripadnici Islamske države su u posljednjih nekoliko nedjelja najavljivali invaziju na Evropu, a njihov plan je da prošire svoj kalifat do Rima, te da postave svoju crnu zastavu na vrh bazilike Sv. Petra.

Al Sadr je istakao da se papa zamjerio džihadistima svojim izjavama osude zločina koje je Islamska država počinila u Siriji i Iraku, te otvorenom podrškom Sjedinjenim Državama u borbi protiv nje.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dzihadisti-zele-da-ubiju-papu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])