U drugom dijelu dana pogoršanje vremena

Objavljeno: 13. 9. 2014 u 11:44h

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će prije podne uglavnom biti suvo vrijeme sa više sunčanih perioda, a u drugom dijelu dana očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.

Oblacno

Meteorolozi navode da je ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku moguće izraženije grmljavinskom nevrijeme, praćeno pojačanim vjetrom, a u pojedinim mjestima moguć je i grad.

Najniža temperatura vazduha od osam do 16, a najviša dnevna od 16 na zapadu do 26 stepeni Celzijusovih na jugu i istoku, navode iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

U Trebinju je u protekla 24 časa palo 70 litara kiše po metru kvadratnom, a obilnih padavina bilo je i na Mrakovici – 43 litra, u Istočnom Drvaru 42 i u Banjaluci 40 litara po metri kvadratnom.

U Ribniku i Driniću palo je 35 litara, Bileći 28, Mrkonjić Gradu 26, Gacku i Novom Gradu 22, Srpscu 21, na Čemernu 20, u Doboju 11, a u Nevesinju 10 litara po metru kvadratnom. Kiša je padala i u Kalinoviku, na Sokocu, u Bijeljini, na Han Pijesku, u Rudom. Slabijih padavina bilo je i u Zvorniku i Višegradu.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a ponegdje u Hercegovini bilo je slabe kiše.

Јug je jutros bilo topliji u odnosu na ostale krajeve – u Neumu je u osam časova izmjereno 20 stepeni, a u Mostaru i Čapljini 19 stepeni.

U Bijeljini, Trebinju, Višegradu i Goraždu bilo je 17 stepeni, Doboju, Gradačcu, Sarajevu, Srebrenici, Zvorniku 16, Srpcu, Bileći, Rudom, Tuzli i Zenici 15, a u Banjaluci, na Sokocu i u Livnu 14 stepeni.

Na Han Pijesku, Ivan-sedlu, u Gacku i Bihaću izmjereno je 13 stepeni, u Kalinoviku, Novom Gradu, na Čemernu 12, na Mrakovici, u Mlječanici, Ribniku, Driniću, Kupresu, Bugojnu, Nevesinju 11, u Mrkonjić Gradu 10, u Istočnom Drvaru devet i na Bjelašnici šest stepeni Celzijusovih.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-drugom-dijelu-dana-pogorsanje-vremena/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])