Zbog kiše otežano saobraćanje u BiH: Pročitajte izvještaj o stanju na putevima

Objavljeno: 2. 9. 2014 u 12:41h

U većem dijelu BiH jutros se saobraća po mokrim i mjestimično klizavim cestama…

kisa saobracaj

Na većini puteva u BiH saobraćaj se odvija usporeno, po mokrim i klizavim kolovozima. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na području Foče i Prijedora. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina vozačima skrećemo pažnju na učestale odrone,a na putevima sa sanacionim radovima na izmijenjen režim vožnje i obavezno poštovanje privremene saobraćajne signalizacije. Savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu.

U toku je izvođenje radova (u okviru projekta sistema vodosnadbijevanja) na mag. putu M-16 Banja Luka-Jajce, dionica Karanovac- Crna Rijeka i regionalnom putu R-411 Karanovac-Mitrovići zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u vremenu od 07:00 do 19:00h. Saobraćaj se odvija usporeno uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. ( Radovi traju do 12.12.2014.godine.)

Na mag. putu M-6.1 dionica Bakračuša-Nevesinje zbog izvođenja radova na sanaciji puta, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, a moguće su i obustave u trajanju od 10 do 15 minuta. Radovi se izvode radnim danom i subotom u periodu od 07:00h do 17:00h.

Zbog radova na deminiranju terena dolazi do povremene obustave saobraćaja na magistralnom putu M-14.1 Brod-Odžak u naselju Liješće, lokalitet Šikare u vremenu od 07:00 do 15:00 časova. Povremena obustava saobraćaja će se izvoditi na način: 30 minuta obustave 15 minuta propuštanja saobraćaja.(Predviđeno je da radovi traju do 19.09.2014.)

Radovi

Na dijelu mag. puta M-4 Caparde-Karakaj, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćaj se odvija usporeno, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.Saobraćaj se jednom trakom odvija na regionalnim R-454 Konjević Polje-Fakovići-Skelani , R-455 Tišća-Caparde i R-454-a Ljubovijski most-Drinjača.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj M-17 Vukosavlje-granica RS/FBiH (Karuše) na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta (radnim danima i subotom od 07-17, a nedjeljom od 07-13 časova). 31.12.2014.).

Regionalni putevi

Zbog izvođenja neophodnih radova, saobraćaj se na regionalnom putu R-454 Bratunac-Fakovići odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjenično.(Rješenje MSiV br. 13.03/345-1348/14 od 07.07. do 28.10.2014.).Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta R-477 Podgradci-Mrakovica (dionica koja od Gradiške vodi prema Kozari). Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva (R-446b) Zagon-Jasik i (R-476) Ukrina –G. Vijaka.

Zabrane

Na dionici reg. puta R-474 Gornja Vijaka 2-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci,zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko 5 t ukupne mase i visine veće od 3,5 m. Na reg. putu R-456 Priboj-Lopare-Mačkovac-Piperi put je prohodan samo za putnička vozila, zbog oštećenja mosta u mjestu Jablanica. M-18- Brod na Drini-Šćepan Polje – zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Počela je nova školska godina. Na saobraćajnicama je povećano prisustvo djece školskog uzrasta, zbog čega vozači trebaju da prilagode brzinu kretanja vozila u zonama osnovnih i sredih škola. Tim povodom AMS RS je pokrenuo veliku preventivnu kampanju pod nazivom “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas” koju će do 30. septembra sprovoditi zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Ministarstvom unutraših poslova RS (MUP RS), Ministarstvom prosvjete i kulture RS, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, auto-moto društvima i lokalnim zajednicama.

Zbog popriječenog šlepera, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje (u mjestu Dragovilje). Saobraćaj je preusmjeren preko Berkovića.

Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz, kao i na smanjenu vidljivost (zbog magle). Na području jugozapadne Bosne poteškoće vozačima pričinjavaju jaki udari vjetra.

Danas počinju sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-6 Čapljina-Stolac (u naselju Opličić), zbog čega će se od 07 do 17 sati saobraćati naizmjenično-jednom trakom. Izdvajamo i ostale dionice gdje je, zbog sanacionih radova, izmjenjen režim saobraćanja: Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno i Rostovo-Novi Travnik.

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom, u vremenu od 07:30 do 14:30 sati, saobraćaj je na dionici autoputa A1 Visoko-Podlugovi preusmjeren u preticajnu traku.

Granični prelazi

Na GP u BiH, ovog jutra nisu evidentirana duža zadržavanja pri prelasku granice.

Izvor: Buka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zbog-kise-otezano-saobracanje-u-bih-procitajte-izvjestaj-o-stanju-na-putevima/||claudebot