Vatra progutala stan, starci izbjegli smrt

Objavljeno: 1. 9. 2014 u 09:25h

Stan bračnog para Zdravka (82) i Milice Šarenac izgorio je u požaru koji je buknuo u Nemanjinoj ulici u Bratuncu, a njih dvoje, samo zahvaljujući sreći, nisu povrijeđeni.

sl

Vatra je izbila nešto prije pet časova i za manje od jednog časa supružnici Šarenac ostali su bez krova nad glavom.

U trenutku izbijanja vatre oboje su bili u stanu i samo pukom srećom izbjegli su sigurnu smrt.

Zdravko je ispričao da su ga probudili toplota i dim i da je u trenutku izbijanja požara supruga Milica, koja je bolesna, bila u toaletu.

“Čim sam se probudio vidio sam da kulja dim iz ugla sobe u kojoj smo spavali. Tu se nalazila upaljena stona lampa, koja je, najvjerovatnije, uzrok požara. Uspio sam da izvedem iz stana bolesnu suprugu, a onda sam se vratio i pokušao da ugasim vatru, koja je već bila zahvatila namještaj i zavjesu u tom dijelu sobe. Nisam uspio”, ispričao je Šarenac.

Prema njegovim riječima, on je bezuspješno pokušavao da ugasi vatru, ali se plamen sve više širio.

“Poslije određenog vremena bio sam primoran da izađem iz stana. Tek sada sam svjestan u kakvoj sam opasnosti bio, jer mi se u jednom trenutku učinilo da sam u plamenu”, rekao je Šarenac.

Dodao je da se njegova supruga Milica mnogo uznemirila i da se trenutno nalazi kod rodbine.

Istakao je da je ona nakon što je izveo iz stana pozvala komšije u pomoć, koji su pozvali vatrogasce i policiju. Poslije dolaska policije i Zdravko i Milica su prevezeni do Doma zdravlja, gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

U Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi u Bratuncu su rekli da im je požar juče prijavljen u 4.54 časa.

“Požar je izbio na drugom spratu zgrade u Nemanjinoj ulici, koja se nalazi preko puta Doma kulture u Bratuncu. U roku od pet minuta na lice mjesta upućena su dva vatrogasna vozila sa vodom i sedam vatrogasaca. Odmah smo počeli sa gašenjem, a uz pomoć policije evakuisani su svi stanari za koje smo smatrali da bi mogli biti ugroženi”, rekao je dežurni vatrogasac Mirko Škorić.

U Vatrogasnoj brigadi Bratunac su istakli da su, s obzirom na to da je stan na drugom spratu zgrade, morali da traže pomoć od “Elektrodistribucije”.

“To nam je pomoglo u gašenju i požar je vrlo brzo stavljen pod kontrolu, pa je spriječeno njegovo širenje na ostale stanove. Požar je ugašen u 5.45 časova, ali, nažalost, stan Zdravka i Milice Šarenac je u potpunosti uništen i šteta se procjenjuje na više od 50.000 maraka”, naveli su u vatrogasci.

Bračni par Šarenac doselio je sa kćerkom iz Hadžića u Bratunac poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

“Ne znam šta se desilo. U jednom trenutku smo ostali bez krova nad glavom, a mogli smo i izgorjeti u stanu. Ne znam gdje ćemo sada živjeti, ali, najvažnije je da smo preživjeli”, rekao je Zdravko jedva čujnim glasom.

Dijana Todorović, čiji je stan iznad stana porodice Šarenac, rekla je da je od dima i vatre oštećen sav namještaj i parket u njenom stanu. Istakla je da je najvažnije da su spaseni ovi stari ljudi.

Uzrok požara

Poslije gašenja požara u stanu uviđaj su obavili ekipa Policijske stanice Bratunac i protivpožarni inspektor. Utvrđeno je da je požar najvjerovatnije izazvala neispravna lampa u stanu Šarenčevih.

“Prvi rezultati uviđaja ukazuju na to da je do požara došlo zbog kvara na lampi. Navodno je starica tokom noći išla u toalet i tada je upalila lampu, koja se zbog kvara zapalila. Plamen je odmah zahvatio dio namještaja i brzo se proširio”, rekao je izvor blizak istrazi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vatra-progutala-stan-starci-izbjegli-smrt/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])