Građani najviše gledaju dnevnik RTRS-a

Objavljeno: 1. 9. 2014 u 16:49h

Najviše građana Republike Srpske, njih 36,18 odsto gleda drugi dnevnik Radio-televizije Republike Srpske, dnevnik BN televizije 25,85 odsto, a dnevnik RTS1 5,39 procenata, rezultati su istraživanja Instituta za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka banjalučkog Univerziteta u okviru projekta “Medijska slika Republike Srpske”.

tv

Televizija je i dalje najpopularniji medij u Srpskoj, a 43 odsto ispitanih građana smatra da mediji rade najčešće u interesu oglašivača, vlasti i političkih stranaka.

Prema ovom istraživanju, 58 odsto ispitanika smatra da je sadržaj domaćih medija političke tematike, a 25,22 odsto da je dobar dio sadržaja dosadan i nezanimljiv.

Najgledanija društveno-politička emisija u Srpskoj je “Pečat” sa 12,39 procenata, a prate ga “Crno na bijelo” sa 10,95 i “Apostrof” sa 8,98 procenata.

Najgledanije zabavne emisije o kulturnim i društvenim temama su “Ćirilica” sa 25,58 odsto i “Veče sa Ivanom Ivanovićem” sa 25 procenata.

Najveći broj građana, njih 58 odsto, od medija očekuje tačnost i pouzdanost, te objektivnost i nepristrasnost 39 odsto.

Istraživanje je urađeno na uzorku od 1.114 slučajno odabranih punoljetnih građana Republike Srpske od 15. do 19. avgusta.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/gradani-najvise-gledaju-dnevnik-rtrs-a/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])