Doboj: Šatori umjesto učionica (Foto)

Objavljeno: 31. 8. 2014 u 16:27h

Učenici tri osnovne škole u Doboju učionice će da zamijene šatorima. Direktori škola „Vuk Stefanović Karadžić“, „Sveti Sava“ i „Dositej Obradović“ postavili su obavještenje za roditelje i učenike o rasporedu radnih aktivnosti za novu školsku godinu od 1. do 12. septembra.

satori-doboj

Učenici predmetne nastave biće u stalnom kontaktu sa odjeljenskim starješinama putem društvenih mreža, elektronske pošte i SMS poruka.

U školskim dvorištima, zbog rekonstrukcije objekta, su postavljeni šatori, koje je donirao UNICEF, a u kojima će biti organizovan „Kutak za djecu“.

Direktor Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ Milan Gojković rekao je da će tokom prve sedmice „Kutci za djecu“ biti u funkciji info-pultova, gdje će biti pružane informacije, distribuisani besplatni časopisi i udžbenici za učenike prvih i drugih razreda, kao i za odlične učenike od trećeg do devetog razreda iz višečlanih porodica.

„Za svaku školu predviđena su tri šatora uz pokretne toalete i cisternom za vodu“, rekao je Gojković.

Prema njegovim riječima, sve tri dobojske osnovne škole napravile su međusobno koordinisani dvosedmični plan aktivnosti.

doboj-satori

Tokom prve dvije sedmice za učenike će u okviru izvođenja alternativne nastave na otvorenom biti organizovana sportska takmičenja, likovne radionice i kulturno-umjetnički performansi.

Gojković je rekao da će, po isteku dvosedmičnog plana, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvoljavali, za učenike biti priređeni i jednodnevni izleti, posjete kulturnim spomenicima i ustanovama, te drugi sadržaji.

On je naveo da se o klasičanom obliku nastave može govoriti tek nakon završetka rekonstrukcije školskih objekata.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/doboj-satori-umjesto-ucionica-foto/||claudebot