Stvari koje rade sve žene na planeti

Objavljeno: 28. 8. 2014 u 12:39h

Širom svijeta žene su suočene sa istim izazovima i tješavaju ih na skoro slične načine. Evo nekoliko bitnih činjenica koje važe za skoro sve žene na svijetu.

zene

Ističu prednosti svog pola

Da li ste znali da žene, skoro pet puta češće nego muškarci, ističu prednosti svog pola? One vole šti su žene, čak i kada im život nije lak, pokazale su brojne ankete.

Oslanjaju se na druge žene

Možda ne izgleda tako na prvi pogled, ali žene se podržavaju međusobno. Žena može da se osloni na drugu ženu u kriznoj situaciji, čak i kada se ranije u životu imale loš odnos. “Ne zanemaruj suze druge žene, jer i ako ti nije drugarica, ona je žena, a to je dovoljno da bi je i ti razumjela”, savjet je kojeg se mnoge pridržavaju.

Motivišu jedna drugu

Takmičarski duh postoji i među ženama, ali to nije prosta ljubomora, već često zdrava konkurencija koja samo na prvi pogled može da djeluje kao zavist. Statistika pokazuje da su žene, u većoj mjeri nego muškarci, ‘vjetar u leđa’ drgim ženama – 70 odsto u poređenju sa 30 odsto. Kada žena šef prepozna kod koleginice neki talenat ona se, više nego muškarac šef, trudi da joj pomogne da taj talenat razvije.

Produžavaju život prijateljicama

Dokazano je da žene žive duže od muškaraca, a jedan od razloga je i to što se međusobno druže i pomažu. Žene su izvor snage jedne drugima. One ‘neguju’ jedna drugu, stvarajući trenutke bez stresa dok pričaju o garderobi, šminkanju, kuvanju. To je vrlo lekovito iskustvo.

Izvor: Mondo.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/stvari-koje-rade-sve-zene-na-planeti/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])