Đoković: Biće bolje nego u Torontu i Sinsinatiju

Objavljeno: 26. 8. 2014 u 13:39h

Najbolji svjetski teniser poručio navijačima da se bolje osjeća i da je spreman za dalek domet na US Openu. To je i potvrdio na startu takmičenja.

djoks

Prvi teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan igrom i pobjedom protiv Dijega Švarcmana u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD i da je potpuno spreman ušao u turnir.

Đoković je na startu ubjedljivo pobjiedio Argentinca i plasirao se u drugo kolo posljednjeg grend slem turnira u sezoni, čime je nagovijestio da su loša izdanja na posljednja dva turnira prošlost.

“Uslovi su bili nešto drugačiji, ali uspio sam da se adaptiram. Posljednje tri nedjelje, u Sinsinatiju i Torontu, bile su teške i emotivne, nisam mogao da nađem svoju igru, nisam se dobro osjećao na terenu. Mnogo stvari se desilo u mom životu u posljednja dva mjeseca i vjerovatno nisam bio psihički spreman da igram na visokom nivou. Ali, sada je drugačije, spreman sam”, rekao je Novak poslije meča.

Đoković je pohvalio Švarcmana, rekavši da ima potencijal, ali da Argentinac mora da popravi servis.

“Dobro sam udarao lopticu, zadovoljan sam prvim mečom. Dijego je taletovan igrač, veoma je brz. Mislim da mora još da radi na svom servisu, nije me pritiskao. On nije mnogo visok i teško mu je dobro da servira. Ali, ovo je njegov prvi veliki meč, prvi meč na tvrdoj podlozi na grend slemu, na najvećem stadionu i siguran sam da je bio nervozan”.

Istakao je potom da ga dodatno motiviše to što je prvi nosilac i prvi favorit za osvajanje trofeja.

“Nije prvi put da sam prvi nosilac i nadam se da nije posljednji. To je privilegija i odgovornost. Pritisak je dio sporta, na to sam već navikao. Uživam u pritisku jer daje smisao onome što radim. To me dodatno motiviše”, rekao je Djoković, koji će u drugom kolu igrati protiv Francuza Pol Anri Matijea, 81. tenisera svijeta.

To će biti njihov sedmi duel, a srpski teniser ostvario je pet pobjeda, od kojih četiri uzastopne.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dokovic-bice-bolje-nego-u-torontu-i-sinsinatiju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])