Banjaluka: Psi u centru dok park zjapi prazan

Objavljeno: 26. 8. 2014 u 14:42h

Vlasnici pasa često svoje ljubimce šetaju gradskim ulicama bez korpi na njušci, ugrožavajući tako bezbjednost prolaznika, dok dugo čekani park za pse zjapi prazan.

psi

Šetnja bez korpe, koja je obavezna za veće i opasnije pse, nije nerijetka pojava, pa se često dogodi da se razjareni ljubimac otrgne od vlasnika i uplaši prolaznike, koji strahuju za svoju bezbjednost.

Banjalučanka Milica Kostić požalila se da je nedavno u centru grada, dok je gurala kolica sa bebom, pored njih protrčao rotvajler, koji nije imao korpu. Pas se otrgao od vlasnika kako bi napao malog psa koji je prolazio pored njega.

“Scena je bila užasna. Uplašila sam se da ne skoči na kolica. Na sebe u tom momentu nisam ni pomislila, samo sam mislila na bebu. Činilo mi se da će rotvajler rastrgati malenog psa”, rekla je Kostićeva.

Kako kaže, rotvajlera je na povocu vodio tinejdžer koji nije imao snage da obuzda životinju, pa su mu u pomoć pritekla tri prolaznika koji su oborili psa na zemlju i držali ga dok se nije smirio.

“Nije mi jasno zašto pse ne izvode u park, u kojem, kad god pored njega prođem, ne vidim nijednog psa, a šetaju ih po centru grada”, rekla je Kostićeva.

Iz Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” rekli su da je uobičajeno da građani psima koji nisu ranije ujedali ne stavljaju korpe. Takođe, kažu da većina njih ne izvodi ljubimce u park za pse jer je u potpunosti neuslovan.

“Iako je kažnjivo da se veliki psi vode bez korpe, većina njih ne napada tek tako prolaznike, pa se vlasnici opuste. Park za pse je neuslovan, jer nema nijednog drveta kako bi se vlasnici zaštitili od vrućine, a nema ni vode. Na lošoj je lokaciji i sve sprave su od betona, što može dovesti do povreda kod pasa”, rekli su u ovom udruženju.

Ističu da ih ne čudi što park za pse nema posjetilaca jer, osim navedenih nedostataka, ta površina se ne kosi redovno. Iz Gradske uprave su rekli da u toku ove godine nije izdat nijedan prekršajni nalog za izvođenje psa bez korpe.

Kazne

Kazna za vođenje psa bez korpe iznosi 100 maraka za fizičko lice. Bez korpe se mogu izvoditi psi malih i srednjih rasa koji po prirodi nisu agresivni i štenad do četiri mjeseca starosti.

“Svi ostali moraju imati korpu na njušci”, rekli su u Gradskoj upravi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/banjaluka-psi-u-centru-dok-park-zjapi-prazan/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])