Zapad zaboravio na istragu o MH17

Objavljeno: 25. 8. 2014 u 15:53h

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da su zapadne zemlje izgubile interesovanje za istragu o obaranju aviona iznad Ukrajine.

avion

Svih 298 putnika i članova posade malezijskog aviona koji je letio iz Amsterdama u Kuala Lumpur je poginulo, a i dalje se ne zna ko je odgovoran za to.

“Poslije snažnih i skoro histeričnih optužbi na račun Rusije i proruskih snaga u Ukrajini, izgleda da svi ćute. Mi smo, praktično, jedina zemlja koja pokušava da zadrži pažnju na ovom važnom pitanju”, rekao je Lavrov.

On je istakao da će Rusija nastaviti da traga za istinom, ne samo u ovom slučaju, nego i u drugim, kao što su slučaj snajperista, tragedija 2. maja u Odesi i slični događaji u Marijupolju, prenosi Itar-Tas.

“Rusija neće dozvoliti da takvi zločini budu umanjeni i insistiraće na tome da oni koji su odgovorni za njih budu izvedeni pred lice pravde”, dodao je ministar Lavrov.

Iako je bilo najavljeno, međunarodna istraga o obaranju aviona nije donijela značajnije rezultate, a najveći utisak je konstantno međusobno optuživanje Rusije i zapadnih zemalja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zapad-zaboravio-na-istragu-o-mh17/||claudebot