Starac iz Brčkog više gladan nego sit

Objavljeno: 23. 8. 2014 u 20:08h

Šezdesetdevetogodišnji Hamdija Radić živi u humanitarnom naselju Prutače kod Brčkog i staračke dane provodi u neimaštini.

hamdija-radic-t_2df8be1c3e94f5f2757826c276766981

Više je gladan nego sit!

Mjesecima i godinama Hamdija je trpio glad, neimaštinu i gaženje ljudskog dostojanstva od strane nadležnih u „ogledu za ugled“. Više ne može!

Odlučio je progovoriti za „otisak.ba“, odnosno uputiti vapaj za pomoć dobrim ljudima jer od vlastodržaca u Brčkom nema koristi.

” Na Prutačama je teško živjeti u ovim četverostankama koje nemaju plafona. Buka je velika, a ja sam bolestan. Treba mi mir. Treba mi i hrana. Staračke dane provodim sam. Svi su digli ruke od mene. Mislio sam da će nadležni nešto učiniti jer u Brčkom ima para pa da će pomoći ljudima u teškoj situaciji. Očekivao sam, ali uzalud. Nemaju srca ni duše. Ostavili su nas da umiremo od gladi ili da se snalazimo kako znamo”, kazuje drhtavim glasom Hamdija Radić.

Na stolu je manji komad salame, a on je kazao da mu je to donio komšija kako bi imao šta večerati jer cijeli dan ništa ne jede, a ne može zaspati ako barem ne pojede jedan zalogaj.

”Čuvam to za večeras. Gladan sam i sad bih to pojeo, ali neću moći zaspati praznog stomaka, pa to čuvam za večeras”, objašnjava Hamdija stidljivo.

Na kraju je zamolio sve ljude koji, kako reče, imaju dušu da mu pomognu na bilo koji način. Dodatne informacije možete dobiti na 062/626-752.

Izvor: Otisak

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/starac-iz-brckog-vise-gladan-nego-sit/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])