Ulovio ribu koja liči na zmiju

Objavljeno: 22. 8. 2014 u 10:08h

Ribolovac Omer Hadžić iz Sanskog Mosta ulovio je u rijeci Sani neobičnu ribu za koju poznavaoci ove rijeke kategorično tvrde da nije autohtoni stanovnik njenog vodotoka.

riba kao zmija

Riba je srebrnaste boje, ima velike oči i neobična usta sa zakrivljenim šiljatim zubima. Duguljastog je oblika poput zmije i dugačka oko metar i pol.

“Jako sam se začudio kad sam je izvukao jer nešto slično nikad nisam vidio, niti ulovio. Pomislili smo u prvi mah da se radi o jegulji, ali kad smo je pažljivije osmotrili vidjeli smo da je u pitanju neka sasvim druga vrsta ribe. Posebno su nas začudile ogromne oči i šiljati zubi”, kaže Hadžić.

Nakon ovog neobičnog ulova, čiju fotografiju je Hadžić podijelio na društvenim mrežama, mnogi su iznosili različite pretpostavke o kakvoj vrsti ribe se radi, a vrlo brzo dobila je i naziv “sanska aždaja”.

Jedino u čemu su svi sigurni jeste da takvu ribu niko ranije nije vidio, a mnogi smatraju da je na ove prostore nekako stigla s nedavnim poplavama.

Prema riječima ihtiologa Mirsada Hrnića, najvjerovatnije se radi o ribi zvanoj “mač srebrenjak” koja živi u mnogim svjetskim morima, a nastanjuje i vodena prostranstva Jadrana.

On kaže da ova riba može živjeti i u slatkim vodama, te se može naći i na prostoru delte rijeke Neretve. Ono što je nepoznato jeste način na koji je dospjela u sliv rijeke Sane.

Prema riječima Hadžića i njegovih drugova, koji su svjedočili neobičnom ulovu, riba je u kratkom vremenu završila na tiganju.

“Moram priznati kako u životu nisam pojeo ukusniju ribu”, kaže ovaj sanski ribolovac.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ulovio-ribu-koja-lici-na-zmiju/||claudebot