Misteriozna pukotina u Meksiku, zemlja se pocijepala na pola! (Video)

Objavljeno: 22. 8. 2014 u 18:55h

Pukotina duboka osam metara i duga više od jednog kilometra, koja se prošle nedjelje otvorila u poljoprivrednoj oblasti u sjeverozapadnom dijelu Meksika, izazvala je prekid saobraćaja na autoputu 26 koji povezuje grad Ermosiljo sa obalom, pa su vozači morali da idu zaobilaznim putem.

505981_rupa_f

Kamera pričvršćena na bespilotnu letjelicu snimila je džinovsku pukotinu, koja je na pojedinim mjestima široka čak pet metara.

Na snimku se vide vozila koja su se zaustavila pored nje, zeleni traktor koji napušta lice mesta i ljude koji, po svemu sudeći, razgovaraju o onome što se dogodilo.

Geolozi pokušavaju da utvrde zbog čega se zemlja otvorila. Služba civilne zaštite pretpostavlja da je uzrok zemljotres koji je pogodio Meksiko prošle nedjelje, ali su geolozi Univerziteta Sonore saznali da su farmeri iz te oblasti napravili rezervoar za skupljanje kišnice, koja je počela da otiče u zemlju. Oni misle da je strujanje vode ispod zemlje izazvalo urušavanje tla.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/misteriozna-pukotina-u-meksiku-zemlja-se-pocijepala-na-pola-video/||claudebot