Avganistanski Romeo i Julija ruše granice (Foto)

Objavljeno: 19. 8. 2014 u 16:22h

Zovu ih Romeom i Julijom Avganistana. Zakija je sunitska muslimanka, dok je Muhamed porijeklom šiit. Njihove porodice, naravno, ne odobravaju njihov brak.

Avganistan

“Zajedno smo četiri godine, ali tek u posljednje dvije i po godine svi znaju za nas. Moja porodica je pokušala da me odgovori od veze sa njim”, ispričala je Zakija.

Par je morao da pobjegne i da se vjenča tajno, uprkos prijetnjama smrću koje je upućivala Zakijina porodica.

“Njen otac je tvrdio da je ona udata za njegovog rođaka, ali to nisu mogli da dokažu”, priča Muhamed, koji je zbog zabranjene ljubavi čak bio uhapšen.

Međutim, na sudu je bio oslobođen optužbi za kidnapovanje.

“Romeo i Julija” sad žive u zajednici sa Muhamedovom porodicom, u centralnom dijelu Avganistana.

Njegov otac se u početku protivio, ali je na kraju prihvatio njihovu ljubav. Iako im Zakijina rodbina i dalje prijeti da će ih oboje ubiti, njen otac za medije kaže da samo želi da mu se ćerka vrati. Međutim, Muhamed ne želi ništa da prepusti slučaju, pa su se njegova braća organizovala u noćne straže koje patroliraju ispred sobe dvoje zaljubljenih.

Zakija i Muhamed su imali mnogo više sreće nego Šekspirovi junaci, ali još ne može da se govori o srećnom završetku.

Izvor: Blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/avganistanski-romeo-i-julija-ruse-granice-foto/||Mozilla/5.0 (compatible; BLEXBot/1.0; +http://webmeup-crawler.com/)