Prevarili bolesnog čovjeka

Objavljeno: 5. 8. 2014 u 09:33h

Protiv Dražena Zimonje i Borislava M., koji su osumnjičeni da su prevarili poslovno nesposobnog A.M. (49) i rasprodali njegovu imovinu, policija iz Istočnog Sarajeva podnijela je izvještaj tužilaštvu.

cjb istocno sarajevo

Prema nezvaničnim informacijama, oni su prodali imovinu A.M. i imovinu koju je imao kao suvlasnik za 398.000 maraka. Od toga su njegovom rođaku T.M., koji je bio suvlasnik dijela imovine, dali 150.000 maraka, dok A.M. nisu dali ni marku. Od preostalog iznosa Zimonja je prisvojio 110.000, a Borislav M. 130.000 maraka.

Zimonja i Borislav M. se terete da su prevaru počinili tokom 2012. i 2013. godine. Zimonja je bio staratelj A.M., koji je psihički bolesnik, ali nije imao pravo raspolaganja njegovom imovinom.

Izvor blizak istrazi je rekao da je prvo Borislav M. kod notara sa oštećenim A.M. sačinio punomoć o zastupanju prodaje suvlasničkog dijela nekretnina, koje je dijelio sa rođakom T.M. kao i ugovore o prodaji. Nakon toga, u dogovoru sa Zimonjom, pomenute nekretnine su prodali. Dio nekretnina su prodali fizičkoj osobi za 8.000 maraka, a drugi dio jednom preduzeću za 390.000 maraka.

Iz CJB Istočno Sarajevo, navodeći inicijale osumnjičenih, saopšteno je da su oni iskoristili poslovnu nesposobnost A.M., te da nisu imali pravo raspolaganja njegovom imovinom.

“Postoji sumnja da je dio nekretnina A.M. prodat za 8.000 maraka, a drugi dio jednom preduzeću za 390.000 maraka. Nakon toga, navedeni iznos uplaćen je u februaru 2013. godine na račun B.M., a istog dana na račun D.Z. prebačeno je 110.000 maraka. Takođe je na račun T. M. prebačeno 150.000 maraka”, saopšteno je iz policije.

U policiji su istakli da o pomenutoj kupoprodaji nikada nije obaviješten Centar za socijalni rad Istočna Ilidža, koji vodi brigu o oštećenom.

“Ne postoji evidentirana finansijska transakcija o prenosu pomenutog novca na račun A.M. koji je vlasnik imovine”, kazali su u CJB Istočno Sarajevo.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prevarili-bolesnog-covjeka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])