BiH ima najveće šanse za bankrot u svijetu

Objavljeno: 2. 8. 2014 u 09:26h

BiH ima najveće šanse da bankrotira u skorije vrijeme, a nalazi se ispred Bjelorusije, Ukrajine i Ruande, piše magazin “Euromani”.

bihaaa

Među 10 zemalja svijeta koje bi mogle bankrotirati su i Venecuela, Ruanda, Pakistan, Argentina, Bangladeš, Egipat i Grčka.

Model prema kojem se izračunava mogućnost bankrota neke zemlje svijeta, koji koristi podatke ovog magazina, BiH ima najalarmantniju situaciju i šanse od 27,4 odsto da bi mogla bankrotirati u roku od 12 mjeseci.

BiH je i dalje u B rejtingu prema kreditnom rangu “Mudija” i SiP-u, dok su druge zemlje koje imaju sličnu situaciju i rizik od bankrota rangirane u kategoriju C.

Prema navodima magazina “Euromani”, razlozi za mogući bankrot su majske poplave zbog kojih se zemlja dodatno zadužila, visoka stopa nezaposlenosti, korupcija i kontinuirana politička nestabilnost.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih-ima-najvece-sanse-za-bankrot-u-svijetu/||claudebot