Vehabija ubio Redžića i Balića

Objavljeno: 31. 7. 2014 u 19:41h

Zikrija Krkić osumnjičen je za ubistvo Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48) iz Trnopolja kod Prijedora, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

vehabija Prijedor

Izvor blizak istrazi ispričao je da je na osnovu otisaka na oružju i ostalih materijalnih dokaza utvrđeno da je Krkić počinio ovo dvostruko ubistvo.

Osumnjičeni je nekoliko minuta iza 18 časova, kombi vozilom u pratnji specijalne policije prevezen iz Prijedora u Banjaluku gdje bi u 19.00 časova trebalo da bude predat tužilaštvu.

Policija je ranije privela Zikriju Krkića iz Trnopolja, Mirzu Trnjanina te K. A. i K. H. zbog sumnje da mogu biti dovedeni u vezu sa ubistvom Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48) u Trnopolju kod Prijedora, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, Krkića u Trnopolju poznaju kao osobu koja je povezana sa vehabijama i mnogi ga se plaše.

Balić i Redžić su ubijeni u ponedjeljak, 28. jula, nešto poslije 23 časa u kafiću “San”. Njihova tijela pronašao je vlasnik kafića Irfan Redžić koji je čuo pucnje.

Iz CJB Prijedor je saopšteno da su u okviru rasvjetljavanja ovog ubistva priveli četiri osobe i oduzeli određenu količinu oružja i municije. Saopšteno je da su privedeni K. Z., K. A., T. M. i K. H.

Izvor blizak istrazi je rekao da je policija pronašla četiri puške, bombu te veću količinu razne municije i odijelo, a koji su izuzeti zbog sumnje da bi mogli biti dovedeni u vezu s ovim zločinom. Sve to zajedno sa čaurama pronađenim na mjestu ubistva poslato je na vještačenje.

“Tokom istrage policiju su određene indicije dovele do privedenih osoba. Više priča se podudara, ali čeka se vještačenje kako bi se obezbijedio dokaz i vidjelo da li je pronađenim oružjem počinjeno ubistvo ili ne. Jedan od privedenih imao je ranije sukob sa ubijenim Redžićem i od njega je policija i krenula u dalju istragu” rekao je izvor blizak istrazi.

Mještani Trnopolja juče su kazali da su čuli da je pretresena kuća porodice Krkić, ali da ništa ne znaju.

“Priča se da je jedan muškarac iz Hrnjića prije godinu došao u sukob sa Redžićem zbog saobraćajne nesreće. Valjda je policija bila kod njega, ali ne znam to. Taj čovjek je krivio Redžića za nesreću iako on nije bio kriv” rekla je jedna mještanka.

Motiv ovog stravičnog ubistva još nije utvrđen, a sumnja se da bi to mogla biti preljuba ili Redžićevi kockarski dugovi.

Ranije je načelnik kriminalističke policije CJB Prijedor Radomir Dukić izjavio da je kao motiv ovog dvostrukog ubistva isključeno koristoljublje kao i nacionalna ili vjerska mržnja i netrpeljivost.

On je kazao da policija provjerava sve, pa tako i vezu ovog dvostrukog ubistva sa ubistvom Radovana Grbića koje je počinjeno na sličan način u aprilu u Rasavcima kod Prijedora.

Irfan Redžić, koji je pronašao ubijene, ranije je ispričao da je, nakon što je čuo pucnje, pogledao kroz prozor i vidio neki bijeli automobil koji je pobjegao.

Prema nezvaničnim informacijama, Redžić je odranije poznat policiji jer je prije rata usmrtio suprugu, zbog čega je i odležao kaznu. Takođe, on je hapšen prošle godine kada je policija u njegovoj kući pronašla laboratoriju.

Porodice ubijenih tvrde da njihovi najbliži nisu nikome bili dužni i da ne znaju zašto bi ih neko ovako mučki ubio.
Obdukcija

Ubijeni Muharem Balić pogođen je sa četiri hica, a Almir Redžić sa šest. Obdukcijom njihovih tijela je utvrđeno da je Balić zadobio četiri prostrelne rane grudnog koša, a Redžić šest prostrelnih rana s bočne i leđne strane. Obojici su ispaljeni projektili oštetili srce i pluća, što je uzrok smrti.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vehabija-ubio-redzica-i-balica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])