Potresna priča djevojčice iz Gaze: “Mislim da mi se bliži kraj!” (Foto)

Objavljeno: 29. 7. 2014 u 13:39h

Fara Bejker (16) živi u srcu Gaze, njen dan je ispunjen zvukovima bombi i neopisivim strahom da li će preživjeti još jedan dan. Kako izgleda život u vatri rata, ova tinejdžerka je dočarala porukama na Tviteru.

gaza5

Djevojčicina kuća se nalazi preko puta bolnice “Al-Shifa”, nijedan njen doručak ne prođe bez eksplozije bombi, kada pogleda kroz prozor, svakodnevno vidi zapaljene automobile, a njen otac, neurohirurg, pokazao joj je najstrašnije posljedice rata, one sa kojima su morala da se suoče djeca.

“Ovo je moj kraj, ne mogu da zaustavim suze, možda poginem noćas”, poručila je Fara nakon bombaškog napada, u blizini bolnice “Al-ShiFa”.

U napadu je poginilo desetoro Palestinaca, među žrtvama je bilo devetoro djece.

gaza2

Tokom tronedjeljnog konflikta poginulo je 1.060 stanovnika Gaze, u najvećem broju civila. Izrael je izgubio 48 vojnika i tri civila tokom bombaškog napada Palestinaca, tvrde zvanični izvori.

“Bombardovanje je blizu moje kuće, ovo je najgora noć do sada. Samo znam da sam svakog minuta preplašena”, poručila je djevojčica.

Fara sa svojom šestogodišnjom sestrom treći put doživljava sukobe u svojoj zemlji. Odlazak u školu i druženje sa vršnjacima za nju je nedostižan san.

“Sjedimo u mraku, nemoćni, napolju bombe i eksplozije sijaju kao da je podne, jedino čujemo eksplozije”, napisala je ona.

gaza3

Kako je poručila u jednoj poruci, čitava Gaza je ugrožena, a većina ljudi se u svojim domovima, van prihvatilišta, suočava sa strahotama rata.

“Do sada sam preživjela tri rata, dosta je!”, glasi jedna njena poruka.

Kada je prije nekoliko dana došlo do kratkotrajne obustave sukoba, Fara je bila presrećna.

gaza4

“25. jul, sukobi su prekinuti na 12 sati, na ulici sam, šetam, šetam i šetam, toliko sam uzbuđena”, napisala je tada Fara.

Pored poruka na Tviteru, Fara je na internetu postavila nekoliko snimaka u kojima prikazuje eksplozije.

Prestrašena Fara je i ljuta što joj je uskraćeno djetinjstvo.

“Kada vam je potrebno toliko protesta samo da biste svijetu rekli da je bombardovanje djece pogrešno, shvatite da je humanost umrla”, rekla je ova djevojčica.

Izvor: Blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/potresna-prica-djevojcice-iz-gaze-mislim-da-mi-se-blizi-kraj/||claudebot