Nema naznaka ljetu: Jutra sunčana, poslijepodne kiša i grmljavina

Objavljeno: 29. 7. 2014 u 14:33h

Kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom obilježiće naredne dane. Nažalost, nema naznaka da ćemo uskoro imati neki duži vremenski interval sa suncem i ljetnim temperaturama.

kisa

Kako je rekao dežurni meteorolog u Federalnom hirometeorološkom zavodu Damir Šantić, narednih dana će biti mnogo kiše, naročito u poslijepodnevnim satima.

“Jutra će obilježiti temperature između 14 i 19 stepeni, a dnevne od 21 do 26 stepeni. Sutra će u poslijepodnevnim satima padati kiša i zadržat će se i cijeli četvrtak”, kazao je Šantić.

Dodao je da se stabilizacija vremena očekuje tek za dane vikenda kada je moguće da će biti kratkotrajnih ljetnih pljuskova.

Nažalost, nema naznaka da će prvih deset dana avgusta biti stabilnijeg vremena sa dužim sunčanim periodima. Jutra će biti sunčana, a tokom dana će padati kiša.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Više padavina će biti u Hercegovini, u prosjeku između 20 i 50 litara po metru kvadratnom, a u Bosni od 10 do 25 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 27 °C.

Izvor: Klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nema-naznaka-ljetu-jutra-suncana-poslijepodne-kisa-i-grmljavina/||claudebot