Nije znao da je predstava: Policajac nasrnuo na glumca koji tuče ženu

Objavljeno: 28. 7. 2014 u 16:55h

Malo je ko mogao i naslutiti da će glumačka predstava na otvorenom na Trgu srpskih boraca u Prnjavoru, sa temom nasilje u porodici, do suza zasmejati mnogobrojne gledaoce.

policajac predstava

A pogotovo da će biti prekinuta – i to intervencijom policije!

Kao grom iz vedra neba, “zavjesa je pala” kada je neobaviješteni, ali revnosni policajac N. K. dotrčao, preskočio zaštitnu ogradu i okomio se na zaprepašćenog glumca, uvjeren da on zaista ima namjeru da odsiječe kosu i “šaketa” svoju neposlušnu suprugu.

“Stani! Gluma je! Pusti ga! Predstava je”, vikali su prisebni gledalaoci sa tribina i iz bašte okolnih kafića, koji su spasili 20-ogodišnjeg Aldina Fafulovića, člana amaterske glumačke ekipe iz Viteza.

Novosađanin Saša Denić, koordinator predstave Forum teatra iz Viteza, objašnjava u izjavi za “Novosti” da je tamošnje udruženje “Mladi Romi” izvodilo predstavu “Reci NE nasilju u porodici”.

Po scenariju, obijesni suprug se, zbog “fejsbučenja”, okomio na suprugu, inače, majku njihovo troje djece, domaćicu koja je, zapravo, na internetu obavljala konsultacije u vezi s projektima za nevladinu organizaciju.

“Osim psovki i simuliranih udaraca, policajca su vjerovatno zbunile makaze kojima je, po scenariju, muž nasilnik imao namjeru da odsiječe kosu supruzi”, kaže Denić. “Na to je, na opšte iznenađenje, uniformisani policajac uletio među glumce i okomio se na glumca supruga. Svi smo bili zatečeni. Srećom, dalje neugodnosti spasili su ga povici publike.”

Policajca je, po mnogima, ponijela masa ljudi koja je, čuvši gromoglasne i sočne psovke, pogrdne povike i udarce, pohrlila na poprište “sukoba”.

“Bio sam šokiran i ponajmanje sam očekivao intervenciju policije. Pogotovo kad mi je policajac prilazio prijeteći riječima: ‘Odbij, stani, šta ti je? Čuješ li ti mene’, rekao je Aldin, umalo uhapšeni glumac.

Među onima koji su iz publike dovikivali “Predstava je”, bio je i Željko Jokić, jedan od starješina prnjavorske policije.

“Pribojao sam se da glumca ne smota i veže, odnosno stavi mu lisice na ruke”, iskreno kaže Kojić. “Ipak, mora se priznati da je policajac munjevito reagovao.”

Mnogi od prisutnih su se bukvalno pokočili od smijeha kada su se uvjerili da intervencija policajca nije bila sastavni dio predstave.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nije-znao-da-je-predstava-policajac-nasrnuo-na-glumca-koji-tuce-zenu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])