Dramatično spašavanje na desetine turista u Crnoj Gori

Objavljeno: 28. 7. 2014 u 13:07h

Nevrijeme koje je tokom vikenda zahvatilo region donijelo je probleme i Crnoj Gori, gdje su Uprava pomorske sigurnosti (UPS) i plovna jedinica policije u spasilačkoj akciji u akvatorijumu između Bara i Petrovca spasile 12 osoba.

crna gora

Dramatično je bilo i kod Budve gdje su pripadnici budvanske Službe zaštite i spasavanja sa Crvene plaže spasili 14 turista, objavili su crnogorski mediji.

Drama u Budvi je trajala do ponoći. Budvanski vatrogasci su uspjeli da , spuštajući se niz litice, jednog po jednog turistu, koje je već uhvatila panika, polako da izvuku do puta.

Dramatične scene su se desile na moru između Čanja i Buljarice. Nevrijeme i južni vetar, koji su eskalirali u nedjelju kasno popodne, podigli su velike talase koji su izazvali potapanje nekoliko čamaca, srećom, bez ljudskih žrtava.

Prema dostupnim podacima, spasilački čamac UPS izvukao je kod Crnog rta grupu djece i odraslih, nakon čega je u moru između Čanja i Buljarice uočio još jedno lice u moru kojem je pritekao u pomoć.

Iz Petrovca je UPS-u dojavljeno da je 12 kupača odsječeno na jednoj steni i za njima su takođe sinoć krenuli u potragu. Prethodno, oko 17 sati, došlo je do prevrtanja manjeg čamca kod Čanja, gdje je iz talasa izvađeno troje dece.

“Vijestima” je rečeno da je najopasnije bilo kod Čanja, gdje su se mještani sa čamcima i Plovnom jedinicom policije borili da sa Kraljičine plaže izvuku turiste, koji su ostali zarobljeni na obali.

“Jak vjetar za kratko vreme je napravio ogromne talase, koji su za pola sata gutali plaže. Turisti su bježali, a onda je napravljena i akcija spašavanja ljudi, koji su ostali na Kraljičinoj plaži kod Čanja. Sve je, srećom, dobro okončano”, rečeno je u Upravi policije.

Zbog nevremena na gotovo svim plažama su bile istaknute crvene zastavice.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dramaticno-spasavanje-na-desetine-turista-u-crnoj-gori/||claudebot