Prnjavor ribljom čorbom želi do Ginisa

Objavljeno: 27. 7. 2014 u 14:39h

U Prnjavoru su u toku završne pripreme za pravljenje najveće riblje čorbe na svijetu čime bi ta opština ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

prnjavor

Članovi Organizacionog odbora za pokušaj obaranja Ginisovog rekorda u pripremanju riblje čorbe već su dogovorili sve detalje ove manifestacije, koja će biti održana 9. avgusta.

Deset dana uoči tog datuma biće upriličena i generalna proba.

Nosilac ovog projekta je Turistička organizacija Prnjavora, a na čelu Organizacionog odbora je Siniša Gatarić, načelnik opštine.

Na nedavnom sastanku su razmatrani završni detalji za pripremu riblje čorbe za Ginisa i to kako izvagati gotov proizvod, a bilo je govora i o kvalitetu i uzorkovanju, kako gotovog proizvoda, tako i njegovih sastojaka.

Načelnik Gatarić kaže da se razgovaralo i o topografskom izgledu cijele manifestacije, a da su zadaci svih učesnika u ovom projektu precizirani i na vrijeme podijeljeni.

“Tačno se zna ko šta treba da radi, a generalna proba kuvanja kotlića biće upriličena 9. avgusta. Nakon toga, imaćemo još 10 dana da ispravimo eventualne nedostatke”, kazao je Gatarić.

Smatra da će manifestacija obaranja Ginisovog rekorda u pripremi riblje čorbe biti veliki događaj ne samo za Prnjavor, nego i za BiH.

Manifestacija će imati humanitarni karakter jer će sav novac od prodatih artikala u okviru ovog događaja biti namijenjen za nastavak izgradnje dječijeg vrtića “Naša radost” u Prnjavoru.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prnjavor-ribljom-corbom-zeli-do-ginisa/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])