Bježao od policije, progutao drogu i umro

Objavljeno: 27. 7. 2014 u 18:56h

Sarajlija Jasmin Karčić (24) preminuo je u subotu kada je progutao drogu tokom policijske potjere u Goraždu.

policija fbih

Naime, MUP Bosanskopodrinjskog kantona pokušao je legitimisati Karčića i njegovog sugrađanina E.K. (21), ali je Karčić tom prilikom uspio pobjeći.

Izvor blizak istrazi kazao je da ga je policija pokušavala zaustaviti, ali bezuspješno.

“On je prilikom bijega padao više puta, ali je ustajao i nastavio trčati. Nakon dvadesetominutne potjere mladić je uhapšen i priveden. Poslije privođenja žalio se na jake bolove u stomaku, priznavši da je tokom bijega progutao određenu količinu droge”, kazao je izvor blizak istrazi, dodajući da je mladića nakon toga policija odvezla u Hitnu pomoć.

Iz Kantonalne bolnice Goražde su kazali da je pacijent u ovu ustanovu dovezen u subotu oko 17.20.

“I pored zaista agresivnog ponašanja pacijenta, medicinsko osoblje je uspjelo poduzeti mjere koje se u takvim slučajevima poduzimaju, ali je nažalost nakon više od pola sata došlo do prestanka rada srca pacijenta”, kazali su u bolnici.

Mještani Goražda kažu da se radi o poznatom dileru, kojem je policija taj dan pravila “sačekušu”.

“On je iz Sarajeva, ali često dolazi u Goražde vjerovatno da preprodaje drogu. Taj dan mu je policija napravila ‘sačekušu’. Opkolili su ga sa svih strana, mladić se uplašio i pred njima progutao drogu”, kazao nam je mještanin koji je želio ostati anoniman.

Kako kaže, mladiću je odmah nakon što je progutao drogu pozlilo, pa ga je policija odvezla u bolnicu, gdje je ubrzo i preminuo.

Kantonalno tužilaštvo Goražde naložilo je obdukciju, nakon koje bi trebalo da bude poznat tačan uzrok smrti i vrsta droge koju je preminuli progutao.

Izvor: Nezavisne

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bjezao-od-policije-progutao-drogu-i-umro/||claudebot