Dalibor Sulejmanović: Sjeća se da je uzeo pušku, ali ne i da je pucao

Objavljeno: 26. 7. 2014 u 12:28h

Osumnjičeni za ubistvo 23-godišnjaka na Ilidži predat Tužilaštvu KS-a Osumnjičeni za ubistvo 23-godišnjaka na Ilidži predat Tužilaštvu KS-a.

Dalibor Sulejmanovic osumnjicen

Tridesetjednogodišnji Dalibor Sulejmanović, osumnjičen da je u četvrtak, tri sata iza ponoći iz automatske puške ubio svog poznanika Harisa Selmana (23), danas je predat nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, te mu je određeno 24-satno zadržavanje.

Sulejmanović je osumnjičen da je Selmana ubio ispred devastirane zgrade stare željezničke stanice u Ulici Emira Bogunića Čarlija do broja 40 u sarajevskom naselju Ilidža.

Tokom dana patolog Nermin Sarajlić obdukcijom je utvrdio da je Selman zadobio jednu prostrelnu ranu, te da je smrt nastupila nasilnim putem – djelovanjem iz vatrenog oružja. Kao što smo već pisali, Selman je ubijen s leđa, a hitac ispaljen iz blizine, iz automatske puške mu je izašao na stomak.

Nakon zločina, osumnjičeni je pobjegao i sakrio se u nekom devastiranom objektu kod zgrade pošte na Ilidži. Mjesto zločina su napustili i očevici, ne pruživši pomoć pogođenom mladiću. Međutim, nekoliko sati nakon ubistva, policija je privela Aišu, Roberta i Ramba S. koji su stanovali u devastiranoj zgradi stare željezničke stanice.

Izvor: Oslobođenje.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dalibor-sulejmanovic-sjeca-se-da-je-uzeo-pusku-ali-ne-i-da-je-pucao/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])