Bazeni pusti, gubici veliki

Objavljeno: 26. 7. 2014 u 10:27h

Varljivo ljeto, koje ima više kišnih nego sunčanih dana, značajno je smanjilo broj kupača na gradskim bazenima širom BiH, zbog čega su njihovi rukovodioci na velikim gubicima.

akvana

Uprava vodenog parka “Kozarac” navodi da su prethodnih sezona imali i do 700 kupača dnevno, dok ove sezone brojka od tridesetak kupača stvara tužan prizor na njihovim bazenima.

“Ove godine smo na profit zaboravili. U protekla dva mjeseca nismo mogli zaraditi ni za plate radnicima, a gdje je hemija koja se koristi za održavanje bazena, porezi, struja, te mnoge druge svakodnevne obaveze”, pitaju se u vodenom parku “Kozarac”.

Kažu da ih sigurno čeka povelik minus što se tiče ovogodišnjeg poslovanja, ali da će se o konkretnim brojkama moći pričati u septembru, te dodaju da sigurno ne bi ni otvarali bazene ove godine da su znali kakva će sezona biti.

Iz banjalučke “Aquane” navode da će konkretne cifre sa gubicima imati po završetku sezone, ali da trenutno stanje ne obećava ništa dobro.

“Kad uporedimo sa prošlom godinom koja je takođe bila loša, onda tek vidimo realnu sliku. U junu 2013. smo imali 15 sunčanih dana, a ove tek sedam. To je podatak koji je poražavajući, s tim da mi pod sunčanim danom podrazumijevamo posjetu od oko 500 ljudi”, kaže Boris Jevđenić, šef službe marketinga “Aquane”.

Dodaje da sunčano vrijeme između padavina ništa ne znači jer se ljudi teško odlučuju da idu na kupanje, pa tada na bazenima bude od 50 do 60 kupača, što je, kako kaže, ispod svake tačke ekonomske pokrivenosti.

Minea Mađar, učenica Građevinske škole u Banjaluci, koja je prethodnih godina ljeta provodila na bazenima u “Aquani”, kaže da je ove godine išla samo tri puta.

“Po završetku školske godine jedva sam čekala toplo vrijeme da mogu krenuti na kupanje, ali zbog stalnih padavina jedva da sam tri sunčana dana iskoristila za kupanje i zabavu. Dosta puta, i kada je bilo vruće ujutru, već oko podne je počinjala kiša, tako da se nisam ni usuđivala krenuti na kupanje”, dodaje ona.

I na bazenima “Olimpija” u Sanskom Mostu tvrde da je sezona potpuno propala.

“Od početka sezone smo imali oko četiri-pet dana pravog kupanja, ovo ostalo je sve bilo izuzetno loše. U proteklih 10 godina od kada se bavim ovim poslom nije bilo gore sezone. S obzirom na to da je Sanski Most grad dijaspore, ostaje nam još avgust za ‘čupanje’, a ako i on bude kišovit – onda će gubici biti izuzetno veliki”, navode sa bazena “Olimpija”.

Vlasnici bazena u poplavljenim područjima pretrpjeli su velike štete, ali su uprkos tome uspjeli na vrijeme da se spreme za sezonu. Ipak, novi problem donijelo im je kišno vrijeme.

“Što se tiče poplava, one nisu toliko uticale na rad bazena. Uprkos velikoj katastrofi uspjeli smo čak da na vrijeme sve osposobimo, ali protiv vremena se ne može. Kišni dani jedan za drugim su nas upropastili, možemo samo da se nadamo da će avgust biti dobar, pa da se izvučemo koliko-toliko”, poručili su sa bazena “Džungla” iz Doboja.

Ni meteorolozi ne donose utješne informacije.

Naime, iz hidrometeoroloških zavoda saopštili su da nas u narednim danima očekuje pretežno oblačno vrijeme sa čestim pljuskovima i najvećom dnevnom temperaturom do 32 stepena Celzijusa.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bazeni-pusti-gubici-veliki/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])