Priče i portreti unakaženih djevojaka pred kojima ćete zanijemiti (FOTO)

Objavljeno: 24. 7. 2014 u 16:34h

Kada se 21-godišnja Popi Rani Das iz Bangladeša zaljubila u komšiju, njena porodica je bila oduševljena, pogotovo kad ju je on i zaprosio. Ali, samo dva mjeseca poslije svadbe, Popi je završila u bolnici.

Najviše napada kiselinom se dešava u Indiji, Bangladešu, Pakistanu, Kambodži, Nepalu i Ugandi, iako se i u Britaniji povećava njihov broj. Razlog ovih napada ugalvnom se krije u bračnim razmiricama. Ken Herman, danski fotograf, napravio je seriju potresnih fotografija sa ljudima koji su preživjeli ovakve napade.

Najteže mi je bilo da fotografišem Popi. Ona je zaista plakala prije nego što smo uradili fotografije i intervju. Od napada, njena usta, digestivni trakt, stomak i pluća su spreženi, zbog čega joj je užasno bolno da jede. Bilo je šokantno vidjeti toliko žrtava. Ipak, bez obzira na to, bili su vrlo prijateljski nastrojeni i spremni za saradnju – ispričao je Ken.

Takođe, Uma Ajša Sidike Nila (22), je pretrpjela velike posljedice kada ju je sa 15 godina napao suprug. Muškarac 20 godina stariji od nje prosuo joj je kiselinu po licu i gornjem dijelu tijela. Ona je zbog toga pretrpjela velike traume, ali poslije dugog niza godina, Uma je počela da studira i ima velike planove za svoju budućnost.

Veoma poštujem ove ljude. Neki su zaista povrijeđeni za cio život, a trude se da nastave da žive normalno – ispričao je Ken.

Zašto? Njen muž Prodip, iznerviran što njena porodica nije imala novca za miraz, prevario je i naveo da popije kiselinu, uvjerivši je da je to voda. Naime, Prodip je htio da je ubije da bi oženio drugu ženu. Popi, nažalost, nije jedina kojoj se ovo desilo. U bolnici u Daki, zahvaljujući donacijama, otvoreno je posebno krilo za žrtve napada kiselinom, u kojoj se liječi veliki broj muškaraca, žena i djece.

U ovoj seriji fotografija pod nazivom “Oni koji su preživjeli” predstavlja seriju slika 18-oro ljudi iz Bangladeša koji su bili žrtve napada kiselinom.

Ovim ljudima nije pruženo dovoljno pomoći. Ovim projektom sam želio da skrenem pažnju na te ljude da bi svijet shvatio koliko je ozbiljno ono što im se dešava. Fondacija koja pomaže ovim ljudima je dosta učinila, ali vjerujem da im se može i više pomoći – tvrdi Ken.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/price-i-portreti-unakazenih-djevojaka-pred-kojima-cete-zanijemiti-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])