Mladić ubijen iz puške, policija pronašla ubicu?!

Objavljeno: 24. 7. 2014 u 19:15h

Haris Selman (23), porijeklom iz Donjeg Vakufa, koji je bio nastanjen u Sarajevu, ubijen je u noći između srijede i četvrtka ispred željezničke stanice u Ulici Emira Bogunića Čarlija u sarajevskom naselju Ilidža.

policija fbih

Nekoliko sati nakon ubistva policija je privela tri osobe koje su stanovale u zgradi stare željezničke stanice. Kako nezvanično saznajemo, za ubistvo je osumnjičen Dalibor Sulejmanović, koji je ubrzo uhapšen.

Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo (KS), kratko je kazao da je policija privela dvije osobe koje mogu dovesti u vezu s ubistvom, te da je u toku kriminalistička obrada nad njima.

“Privedene su dvije osobe, u toku je kriminalistička obrada. Pronađena je i automatska puška koja se takođe može povezati s ovim ubistvom”, potvrdio je Nefić.

Iz MUP-a KS su kazali da je građanin koji je ujutro krenuo na posao oko 6.30 obavijestio policiju da se u Ulici Emira Bogunića Čarlija nalazi tijelo mlađeg muškarca. Na mjesto događaja policija je uputila više patrola, stigla je i Hitna pomoć, gdje su ljekari mogli konstatovati samo smrt mladića čije je tijelo nađeno u žbunju.

Mještani sarajevskog naselja Ilidža kazali su da su u ranim jutarnjim časovima čuli žučnu raspravu, a potom i pucnjavu koja je dopirala iz stare željezničke stanice.

“Čuo sam da je ispaljeno nekoliko hitaca, a potom je nastalo zatišje. Nisam smio da izađem da vidim o čemu se radi. Ujutro sam vidio policiju, Hitnu i saznao sam da je ubijen mladić, ali ga ja lično ne poznajem”, ispričao je jedan mještanin ovog naselja, koji je želio da ostane anoniman.

S obzirom na to da je Selman porijeklom iz Donjeg Vakufa, stupili smo u kontakt sa njegovom tamošnjom bliskom rodbinom, koja je u šoku zbog ove tragedije.

“Haris je sa roditeljima otišao iz Donjeg Vakufa prije 10 godina. Ovdje mu živi djed, koji je u šoku zbog ubistva i nije u stanju da razgovara ni sa kim. Ostala familija otišla je za Sarajevo čim je čula šta se desilo sa Harisom”, kratko nam je kazala ženska osoba koja nam se predstavila kao Selmanova rođaka.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi kazao je da je ubijeni Selman odranije poznat policiji zbog droge.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/mladic-ubijen-iz-puske-policija-pronasla-ubicu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])