Maglaj opet poplavljen

Objavljeno: 24. 7. 2014 u 12:30h

Da voda može biti i zao neprijatelj, ponovo su se uvjerile brojne porodice iz Jablanice i Bijele Ploče, kod Maglaja. Nakon obilnih pljuskova, u utorak popodne, desne pritoke rijeke Bosne, Jablanica i Megara, su se izlile iz svojih korita i poplavile preko 50 kuća, područnu školu i zgradu maglajske Šumarije. Ove, malene rječice prouzrokovale su nove štete i na poljoprivrednim dobrima, mjesnom vodovodu, a odnijele su i oštetile dva mosta.

maglaj_nova_poplava

Maglajlije još s nevjericom i u šoku gledaju na ovu, iznenadnu poplavu jer se još nisu zbrojile štete ni od nedavnih poplava i klizišta. Maglaj su zadesili novi problemi s vodom, dogodila se ponovna evakuacija većeg broja nastradalog stanovništva i počinjene nove, ogromne štete.

Vrijedno je spomenuti i to, da je na području cijele BiH, u posljedenjem ratu, Maglaj bio treći grad po ratnoj razrušenosti. Na žalost, Maglaj je daleko najviše stradao i u nedavnim poplavama i klizištima, a sada ponovo poplavljen.

Teško je naći riječi utjehe za isrpljene, ogorčene i osiromašene stanovnike maglajske opštine. Opštinski načelnik Maglaja, Mehmed Mustabašić, suočen je s novim problemima jer građanima treba hitna pomoć, a mogućnosti Opštine su jako skromne budući da pomoć, koja je do sada pristigla za Maglaj, niti izbliza ne može zadovoljiti potrebe ovih ljudi.

Dok ljudi i dalje sa strahom gledaju u nebo, ponovni apeli za pomoć upućuju se iz nastradalog Maglaja.

Izvor: Vijesti.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/maglaj-opet-poplavljen/||claudebot