Monstrumu sedam godina zatvora: Silovao 13-godišnju nećakinju, pripkao joj sestru i prijateljicu

Objavljeno: 22. 7. 2014 u 10:20h

Sedam godina iza rešetaka će provesti 56-godišnjak koji je svoje dvije nećakinje i kćerkinu prijateljicu seksualno zlostavljao. Teško se mogu pronaći riječi za čovjeka koji je iskoristio činjenicu da su nećakinje dolazile pod njegov krov tražeći pomoć i utjehu nakon smrti majke. Umjesto toga pale su u ralje seksualnog manijaka kojem nije smetala činjenica da su u pitanju tek djevojčice, po zakonu još uvijek djeca.

silovanje

Jer najstarija od njih nije imala ni 13 godina kada ju je u ljeto 2010. godine zaskočio u svom domu. Ništa ne sluteći djevojčica je došla kod tetka, koji je, međutim, imao skovan gnusni plan. Posjeo ju je kraj sebe i počeo ju dirati po nogama, a kada ga je pitala “šta radiš?”, gotovo bahato joj je odgovorio “dobro ti znaš”.

U idućem trenutku, iako se djevojčica počela opirati, te ga je čak uspjela i ugristi postala je žrtva pohotnog tetka. Silovao ju je ne obazirući se na njezine povike u pomoć i protivljenje. Tek kada je zazvonio telefon zaustavio se, te je djevojčica taj trenutak iskoristila i otišla iz njegovog doma.

Prema presudi što ju je juče izreklo vijeće Županijskog suda u Zagrebu ovaj 56-godišnjak bio se okomio i na svoju drugu nećakinju, godinu dana mlađu djevojčicu, rođenu u decembru 1998. godine.

Nju je od jeseni 2010. godine do ljeta 2011. godine najmanje desetak puta neprimjereno dodirivao po tijelu. Koristio je trenutke kada bi se dijete nalazilo s njim u automobilu. Zavlačio joj je ruke pod majicu i prolazio po stražnjici, bez obizra što mu je malena zaprijetila da će “sve reći tetki”.

Dokazano je da je optuženi bludničio i s prijateljicom svoje kćerke. Bilo je to u ljeto 2012. godine kada je djevojčica, teda 14-godišnjakinja došla kod prijateljice. No, kako se ova tuširala morala ju je pričekati u društvu njezinog oca.

On je taj trenutak iskoristio i poljubio djevojčicu u usta, te joj povukao glavu prema svom krilu. Od daljnjeg napastvovanja 14-godišnjakinju je spasio zvuk otvaranja vrata od kupatila.

Ovaj gnusni zlostavljač u ruke policiji pao je tek u prosincu prošle godine kada je silovana nećakinja odlučila progovoriti. Djevojčica je tada zaključila kako se više ni pod koju cijenu ne želi vratiti u tetkov dom, pa je sve ispričala radnicima Centra za socijalni rad.

Tvrdili ste da djevojčice lažu. No za to niste naveli baš niti jedan razlog. Čuli smo njihova potresna svjedočenja, rekla je obrazlažući presudu sutkinja Sanja Mazalin podsjećajući kako je utvrđeno da je okrivljni bezpogovorno dao trećinu svoje plate nećakinji kada je zaprijetila da će ga prijaviti za silovanje.

Izvor: novilist.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/monstrumu-sedam-godina-zatvora-silovao-13-godisnju-necakinju-pripkao-joj-sestru-i-prijateljicu/||claudebot