Bošnjak položio zakletvu za državljanstvo pored slika Mladića i Karadžića

Objavljeno: 22. 7. 2014 u 18:57h

Gradsko vijeće australijskog Čarls Sturta bilo je prisiljeno da se javno izvini nakon što su ceremoniju primanja u državljanstvo održali u sali ukrašenoj slikama Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Carls Sturt

Naime, kako se trenutno popravlja krov na Gradskoj vijećnici, sve zvanične ceremonije su premještene u Srpski kulturni centar “Sv. Sava”. Tako je jedan Bošnjak na kraju morao položiti zakletvu pored slika Mladića i Karadžića.

Kako on sam nije želio pred kamere, njegov prijatelj Samir Hasić izjavio je za lokalnu televiziju: “Bio je to šok za njega. Zapravo, šok je za sve nas, cijelu zajednicu da su izabrali mjesto gdje su okačene slike osumnjičenih za ratne zločine.”

Nakon ovog događaja gradonačelnica Kirsten Aleksander se javno izvinila Bošnjaku koji je tu položio zakletvu.

Njegov prijatelj Hasić kaže da se nada da se nešto slično više neće desiti, a australijski mediji prenose da je već određena nova sala za polaganje zakletvi.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bosnjak-polozio-zakletvu-za-drzavljanstvo-pored-slika-mladica-i-karadzica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])