Švercovali cigarete vrijedne 400.000 maraka

Objavljeno: 24. 4. 2014 u 09:26h

Tužilaštvo BiH, u okviru predmeta “Bald”, podiglo je optužnicu protiv 26 osoba kojom ih tereti za organizovano krijumčarenje i rasturanje velike količine neocarinjenih cigareta, vrijednih 400.000 maraka.

sverc

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je organizator ove grupe bio Miroslav Rakić zvani Ćelo iz Šamca, koji je u Hrvatskoj osuđivan zbog krivičnog djela izbjegavanja carinskog nadzora.

Prema navodima u optužnici, ova grupa se tereti da je od aprila 2011. do marta 2012. godine prošvercovala 314 kartona sa 15.725 šteka raznih cigareta ukupne vrijednosti 392.500 maraka. Cigarete su najčešće švercovali iz Srbije, Kosova i Crne Gore.

Dio cigareta prodavan je na ilegalnom tržištu u BiH, dok je ostatak švercerskim kanalima prebacivan u Hrvatsku i dalje u druge zemlje. Oni su cigarete švercovali raznim kanalima mimo graničnih prelaza i u skrivenim dijelovima automobila. Nabavljali su ih i prodavali na crnim tržištima.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svercovali-cigarete-vrijedne-400-000-maraka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])