Prijetećim porukama pokušali da spriječe koncert “Miligrama”

Objavljeno: 24. 4. 2014 u 12:02h

Policija je identifikovala dva muškaraca koji su slanjem prijetećih poruka, čiji je sadržaj ukazivao da je riječ o lokalnim vjerskim ekstremistima, pokušali da spriječe koncert grupe “Miligram” u Doboju, a u cijeli slučaj bio je uključen i Interpol.

miligram

Iz dobojskog Centra javne bezbjednosti navode da su identifikovani P.K. sa područja grada Doboj i O.B. kao njegov saučesnik.

U saopštenju se navodi da je P.K. dao novac O.B. i broj mobilnog telefona menadžera grupe “Miligram” i tražio da na taj broj pošalje SMS poruku prijetećeg sadržaja po život i tijelo učesnicima i posjetiocima koncerta, koji je održan 8. marta u diskoteci “Džungla”.

Prijeteću poruku O.B. je poslao iz Beograda prije održavanja koncerta.

Prilikom pretresa njegove kuće pronađeni su i izuzeti mobilni telefoni, među kojima su telefon i pretplatnička kartica sa koje su upućene prijetnje.

O ovom slučaju MUP Srbije je posredstvom Interpola obavijestio CJB Doboj.

Izvještaj protiv P.K. i O.B. o pokušaju da lažnom prijavom o ugrožavanju bezbjednosti spriječe koncert podnesen je Okružnom tužilaštvu Doboj.

Nezvanično se saznaje da je osumnjičeni P.K. vlasnik lokalnog ugostiteljskog objekta, a da je poruku poslao u namjeri da zbog konkurencije ne bude održan koncert.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prijetecim-porukama-pokusali-da-sprijece-koncert-miligrama/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])