Kume, nemoj sad da voziš, pili smo 15 sati!

Objavljeno: 23. 4. 2014 u 12:53h

Saša Jovanović (29) vozio je džip 207 na sat kada su on, njegova dva prijatelja i trudnica poginuli prekjuče u teškoj nesreći u šabačkom naselju Tabanovići.

nesreca1

Njegov kum, Danijel Marković (28), dva puta ga je zaustavljao da ne vozi njegovog brata do šabačkog porodilišta kako bi vidio sina, jer je bio pijan. Treći put je popustio i sjeo u džip sa Sašom i prijateljima. Dva kilometra dalje dogodila se stravična saobraćajna nezgoda.

Tragediji u selu Tabanići nedaleko od Šapca prethodilo je veselje tokom cijele noći.

Mileta Marković (20) saznao je u nedjelju, na Uskrs, oko 11 sati izjutra da je dobio sina.

Odmah je telefonom pozvao Sašu Jovanovića, komšiju i druga iz Mačvanskog Pričinovića i pitao ga da mu bude kum. On je to sa oduševljenjem prihvatio i svojim džipom “audi Q7” došao je do Miletine kuće da proslave.

Saša Jovanović, vozač džipa

Tu je Mileta sa bratom Danijelom, stricem Dražom (35) i snajom Amandom Petrović (28) ušao u automobil u kom su već bili njegov budući kum Saša, koji je došao sa šurakom Sašom Mrsićem (22). Svi zajedno su izašli u Šabac i slavili rođenje djeteta do ranih jutarnjih sati.

Nakon što su se vratili iz provoda, njih šestoro su pijanku nastavili u kući Markovića. Negdje oko podneva, Mileta je rekao da krenu put bolnice u Šapcu, kako bi vidio sina. Pošto su svi bili izuzetno pijani, Miletin brat Danijel ih je preklinjao da ne kreću.

“On je dva puta ulazio u automobil i izlazio iz njega. Molio je kuma da ne kreću. Rekao je da su pijani, da piju već 15 sati i predlagao da zovu nekog da ih vozi. Mileta nije odustajao. Rekao mu je “bato, ulazi ili idemo bez tebe”. Danijel trećeg puta, poslije sat i po ubjeđivanja, nije istrajao. Ušao je u džip”, kaže jedan od rođaka dok stoji ispred porodične kuće u kom rodbina i prijatelji porodici Marković izjavljuju saučešće.

Pošto su rođaci, koji su došli na proslavu rođenja Miletinog sina vidjeli da su svi u džipu pijani, pošli su drugim automobilom ispred njih. Nakon dva kilometra, u selu Tabanović, džip je izletio sa puta.

“Taj rođak koji je bio u vozilu ispred je vidio u retrovizoru kako se džip survao u kanal. Prizor je bio kako kaže, stravičan. Sa njim su bila i djeca, koja su počela da plaču. Taj rođak je iz automobila izvukao Danijela i strica Dražu, za druge nije bilo spasa”, priča rođak Markovića.

Skala za mjerenje brzine na džipu bila je zakucana na 207 kilometara na sat i to je brzina kojom su se zakucali u betonski stub pored puta. Rođaci Markovića kažu da je Amanda bila u šestom mjesecu trudnoće i da je nosila blizance.

“Danijel i Amanda imaju još jedno dijete. Samo da se Danijel izvuče, da dijete ne ostane siroče. Prije nego što su ušli u taj džip, kum je rekao da je Miletinom sinu dao ime. Zvaće se Viktor. Umjesto da slavimo njegovo rođenje, mi primamo saučešće”, očajna je porodica.

I Sašin otac poginuo za volanom

Otac Saše Jovanovića poginuo je prije dvije godine na putu za Italiju. Saša je od te nesreće naplatio odštetu i taj novac je iskoristio da preprodaje automobile, od čega je sebi i kupio džip u kom je zajedno sa još troje prijatelja poginuo.

Očevici: Mislili smo da se kuća ruši

Dušan Radić iz Tabanovića i njegova sestra Zorica pričaju da su se pola sata prije nesreće vratili kući sa groblja. Ona je bila u dvorištu kada se kako kaže čuo stravičan trijesak i rušenje.

svjedoci

“Mislila sam da nam se kuća ruši, tako je bio stravičan taj zvuk. Prvo je puklo. Krenula sam ka ulici i vidjela automobil na krovu koji se dimio i srušenu ogradu. Odmah sam pozvala Hitnu pomoć. Iz auta se nije čuo nikakav zvuk, ni glasovi, bilo je sablasno tiho. Ubrzo potom čula sam djecu kako plaču i dozivaju nekoga. Njih troje je stajalo na ulici i vikali su: „Pomozite, unutra je trudnica“. Hitna pomoć je stigla zaista brzo, ambulantna kola kao i vatrogasci. Prizor je bio jeziv, puno krvi, a oni unutra jedni preko drugih. Samo je jedan disao”, priča ona.

Na mjestu nesreće upaljene svijeće, prolaznici se zaustavljaju, gledaju i razgovaraju o tragediji kakva se ne pamti u Tabanoviću. Četvoro mladih ljudi ovdje je izgubilo život.

“Još ne mogu da se oporavim od prizora. Mladoj ženi, trudnici, noge su prošle kroz zadnje staklo. Vozača su jedva iznijeli iz automobila, krupan, stasit momak, tuga jedna”, potreseno će Radićeva.

Izvor: Blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kume-nemoj-sad-da-vozis-pili-smo-15-sati/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])