Vuk povrijedio djevojčicu u Zoo vrtu

Objavljeno: 21. 4. 2014 u 09:39h

U zoološkom vrtu u Beogradu juče popodne došlo je do incidenta kada je vuk kojeg je šetala volonterka skočio na dvogodišnju djevojčicu i povrijedio je.

vuk

Portparol Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je djevojčica oko 18.30 sati prevezena u Dječju kliniku u Tiršovoj sa otokom, modricom i manjom razderotinom na leđima.

Ekipi Hitne pomoći je, prema njenim riječima, objašnjeno da je do povreda došlo kada je na djevojčicu nasrnuo vuk kojeg je jedan od volontera u Zoološkom vrtu šetao na povocu.

Dr Ivan Rakić sa odjeljenja plastične hirurgije Dječje klinike u Tiršovoj rekao je za RTS da je zdravstveno stanje djevojčice stabilno, a povredu je opisao kao “nagnječenje sa ogrebotinom”.

Djevojčica će u Tiršovoj biti zadržana na posmatranju još dan, dva, s obzirom na to da je povreda nastala u neobičnim okolnostima, dodao je dr Rakić.

Blic navodi da je vuka na povocu šetala volonterka u Zoo vrtu, da se vuk u jednom trenutku iznenada otrgao, skočio djevojčici na leđa i, prema prvim informacijama, zakačio je zubima. Vuk je poslije incidenta vraćena u kavez.

Direktor Zoo vrta Vuk Bojović rekao je za Blic da mu je žao što je došlo do incidenta i što je dijete doživjelo stres. On dodaje da je u pitanju polarni vuk koji inače nije agresivan i ponaša se kao pas.

“U kontaktu smo sa roditeljima i ponudićemo pomoć ukoliko je potrebno”, naveo je Bojović.

Ovo je drugi incident u Beogradskom zoološkom za posljednjih godinu dana. U julu prošle godine je, naime, vuk jednom dječaku odgrizao dio prsta lijeve ruke.

Izvor: Blic / RTS / Tanjug

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vuk-povrijedio-djevojcicu-u-zoo-vrtu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])