Putin pravi ruski Las Vegas na Krimu

Objavljeno: 21. 4. 2014 u 15:45h

Ruski predsjednik Vladimir Putin podnio je danas Državnoj dumi prijedlog zakona o legalizaciji kocke na poluostrvu Krim koje je prije mjesec dana prisajedinjeno Rusiji.

crimea

Parlament će najvjerovatnije usvojiti prijedlog, a onda će na lokalnim vlastima Krima biti određivanje zone u kojoj je kockanje dozvoljeno, prenijela je agencija AFP, navodeći da prijedlog predstavlja pokušaj da se ekonomski osnaži poluostrvo.

Prema riječima zamjenika premijera Krima Rustama Temirgalijeva, buduća zona kockarnica na Krimu biće ozbiljna konkurencija Makau, Monte Karlu i Las Vegasu.

“Naš zadatak je da stvorimo turistički klaster koji će funkcionisati tokom cijele godine, koristeći zonu sa kockanjem kao prednost”, rekao je Temirgalijev.

Poslije zabrane kockanja 2009. godine, u Rusiji su stvorene četiri zone u kojima je kockanje dozvoljeno, a to su Vladivostok, Altaj, Krasnodar i Kaljiningrad.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/putin-pravi-ruski-las-vegas-na-krimu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])