Nesvakidašnja priča Duška Krtolice: Oprašta metak u glavu!

Objavljeno: 21. 4. 2014 u 14:12h

Nesvakidašnja priča Duška Krtolice u ponedjeljak dobija epilog u Sarajevu. Prije dvije godine pogodio ga zalutali metak ispaljen sa svadbe.

dusko

Pred Opštinskim sudom u Sarajevu, u ponedjeljak počinje suđenje bivšem Sarajliji, sada Beograđaninu, Dušku Krtolici, koji je, pretprošlog ljeta, na međunarodnom turniru u glavnom gradu BiH, čitavu utakmicu za njemu dragu ekipu Buća potok, branio sa metkom u glavi, koji ga je pogodio još dok se zagrijavao!

Istraga je ustanovila da je Sarajlija, Sejno Ligata, veseleći se na svadbi, ispalio hitac koji je padajući završio u glavi nesrećnog Krtolice, koji je došao iz Beograda da pomogne prijateljima iz ekipe Buća potok. Mjesto veselja je bilo daleko od igrališta, kako kaže njegov advokat Duško Tomić, oko dva kilometra.

“Kad je potekla krv iz glave, mislio sam da sam se udario u stativu i da će sve biti u redu”, priča Duško koji Vaskrs proslavlja kod majke vide (85) u Sarajevu.

“Stiskao sam zube, izdržao utakmicu do kraja, u želji da moja ekipa pobijedi. Slavili smo rezultatom 5:1. Čim je utakmica završena, pao sam, odveli su me u bolnicu, gdje sam pao u komu. Otkazale su mi i noge i ruke, izgubio sam moć govora. I sad, posebno kad je promjena vremena, imam tegobe.”

Ljekari koševske bolnice su se, kad je Dušan došao sebi, interesovali da li je metak iz rata, ali pošto Dušan nije učestvovao u ratu, bilo je jasno da je “izvor” sa nekog događaja. Ispostavilo se sa – sportskog!

“Dušanova žrtva za omiljenu ekipu, koja je pobijedila na turniru, međutim, ispostavilo se da je bila uzaludna, jer je diskvalifikovana, pošto je ocijenjeno da nije bio registrovan”, kaže advokat Tomić.

“To ga je, u svim ranama, još više zaboljelo, kao velikog zaljubljenika u sport, koji je, prije rata, igrao za više klubova u Sarajevu, od Famosa do Pofalića.”

Kao veliki čovjek, hrišćanin u čijem središtu vjere je praštanje, Krtolica je oprostio Sejni Ligati. Kako kaže,to se svakome moglo dogoditi.

“Opraštanje ću potvrditi i zvanično, pred Opštinskim sudom u Sarajevu, pred vijećem sudije Melike Muretić, gdje se Ligati sudi za izazivanje opšte opasnosti, čija je posljedica teško ranjavanje opasno po život”, kaže Duško.

“Praštanje je i ljudski i sportski. Tako sam odlučio i tako će biti. Želio bih da nas ovakvi primjeri vezuju u budućnosti.”

Izvor: Novosti.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nesvakidasnja-prica-duska-krtolice-oprasta-metak-u-glavu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])