Za vrijeme Vaskrsa zabranjen prevoz eksplozivnih materija

Objavljeno: 19. 4. 2014 u 09:48h

Za vrijeme Vaskrsa i Uskrsa na području Srpske do ponedjeljka, 21. aprila, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, a na cijelom području BiH zabranjen je prevoz naoružanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Izložba "Vaskrs"

 Saobraćaj se na putevima u Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a iz AMS upozoravaju da u višim predjelima ima zaostalog ili raskvašenog snijega na putu.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a iz AMS vozačima skreću pažnju da na put ne kreću bez zimske opreme, bez obzira što njeno posjedovanje zakonski nije obavezno.

Na auto-putu Banjaluka – Gradiška, na dionici Glamočani – Čatrnja, vozi se po mokrom kolovozu, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na auto-putu izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, i to tako da se na mjestu izvođenja radova saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom. Iz AMS mole vozače da na toj lokaciji voze opreznije i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Rekonstrukcija kolovoza na dionicama magistralnih puteva Krepšić – Brčko – Bijeljina i Karakaj – Jardanska petlja, zbog čega će se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom.

U toku je realizacija sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, dionica Srpske Toplice – Karanovac, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na području Teslića saobraćaj se na dijelu magistralnog puta i regionalnog puta prema Prnjavoru odvija uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – granica Republike Srpske(FBiH /Karuše), na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja.

Povremene obustave saobraćaja na svaki puni sat trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj – Modriča.

U toku je izgradnja auto-puta Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj, gdje je izmijenjen režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, a saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog radova usporeno, jednom trakom naizmjenično, saobraća se na putu Bratunac – Bjelovac.

Zbog odrona je obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici puta Podgradci – Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari. Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Deminiranje terena u toku je na magistralnom putu Brod – Odžak, na lokalitetu Šikare, zbog čega dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, kao i na putevima Kotor Varoš – Kneževo, u naselju Viševice, zatim na putu Doboj – Maglaj, od mjesta Potočani do mjesta Pridjel Gornji, te od Ševarlija do mjesta Misurići.

Zbog deminiranja terena do polučasovnih obustava saobraćaja od 6.00 do 19.00 časova dolazi i na lokalnom putu u mjestu Velika Sočanica – Lupljanica – Mišinici kod Dervente.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od tri i po metra. Na putu Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima težim od 12 tona.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Do kraja maja, zbog neophodnih radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na Graničnom prelazu Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na Granični prelaz Gorica-Vinjani Donji.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/za-vrijeme-vaskrsa-zabranjen-prevoz-eksplozivnih-materija/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])