Niču novi klanovi, na pomolu obračuni

Objavljeno: 18. 4. 2014 u 09:27h

U BiH je moguće uspostavljanje “novog” kriminalnog odnosa među “uticajnim” nosiocima organizovanog kriminala, koji bi rezultovao međusobnim obračunima.

krimi

Potvrđuje se to u Strategiji za borbu protiv organizovanog kriminala u BiH za period od 2014. do 2016. godine, koju je u srijedu usvojio Savjet ministara BiH.

“Ti bi obračuni podrazumijevali korišćenje nasilnih sredstava, ubistva, ucjene i otmice”, pokazao je ovaj dokument.

Vrste kriminala

U Strategiji se podsjeća da na području BiH postoje različiti oblici organizovanog kriminala.

“On se ispoljava u različitim aspektima, a to su nedozvoljena proizvodnja i promet opojne droge, trgovina ljudima, krijumčarenje ljudi i ilegalne migracije, privredni kriminal i poreske utaje”, navedeno je u Strategiji.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nicu-novi-klanovi-na-pomolu-obracuni/||claudebot