Iranac osuđen na smrt krenuo udahnuti posljednji put, a onda se dogodilo čudo! (Foto)

Objavljeno: 18. 4. 2014 u 10:46h

Irancu Balalu Abdullahu je već bila omča stavljena oko vrata, imao je još vremena da posljednji put udahne, a onda se dogodilo nešto posve neočekivano.. Prišla mu je majka žrtve, ošamarila ga i oprostila mu. Skinut je s vješala.

Iran

Prije sedam godina Balal je u uličnoj tuči u gradu Royan, u regiji Mazandaran, nasmrt izbo 18-godišnjeg Abdollaha Hosseinzadeha. Osuđen je na smrt vješanjem, a porodica žrtve, prema tamošnjem zakonu, trebala je gurnuti stolicu na kojoj je stajao. No, ono što se desilo zadivilo je sve koji su posmatrali egzekuciju.

Balalu je bila postavljena omča oko vrata, a na očima je imao povez. U trenucima kada se spremao posljednji put udahnuti zrak, osjetio je da se ljudi oko njega komešaju. Osjetio je udarac na licu, buku i ljude oko sebe.

Naime, majka žrtve je prišla Balalu, snažno ga ošamarila izgovorivši da mu oprašta, a otac ubijenog tinejdžera je prišao i skinuo omču s vrata mladića, poštedivši mu život.

Balalova majka odmah je prišla uplakanoj majci koja je izgubila sina i zagrlila je. Dvije žene dugo su ostajale zagrljene plačući, jedna jer je izgubila sina, a druga jer je njenom sinu pošteđen život.

Postupak Abdollahove majke bio je posve neočekivan i začuđujući, posebno zbog toga što je ona izgubila još jednog sina, 11-godišnjeg Amirhosseina koji je stradao u saobraćajnoj nesreći.

“Moj sin Abdollah je šetao pijacom s prijateljima kada ga je Balal gurnuo. Abdollaha je to uvrijedilo pa ga je udario, a ovaj je iz čarape izvukao nož i izbo ga”, kazao je otac mladića koji je ubijen, dodavši da je ipak odlučio oprostiti Balalu jer smatra da nije namjerno ubio njegovog sina, odnosno da je bio mlad, neiskusan, naivan i nije znao koristiti nož, objavio je Guardian.

“Prije tri dana moja supruga je usnila starijeg sina koji joj je rekao kako su on i njegov brat na mnogo boljem mjestu i zamolio je da se ne sveti”, dodao je otac žrtve.

No, iako su Abdollahovi roditelji oprostili ubici i spasili mu život, njega čeka zatvorska kazna, jer porodice žrtava mogu spasiti počinitelja od smrtne, ali ne i zatvorske kazne.

Inače, stopa pogubljenja je iznimno visoka u Iranu, zbog čega se stalno oglašavaju aktivisti za ljudska prava.

Naime, samo u ovoj godini pogubljeno je blizu 200 ljudi.

Izvor: Klix

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/iranac-osuden-na-smrt-krenuo-udahnuti-posljednji-put-a-onda-se-dogodilo-cudo-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])