Za vikend toplije, ali nestabilno

Objavljeno: 17. 4. 2014 u 10:23h

U Republici Srpskoj danas je vrhunac talasa nestabilnog vremena, vrijeme bi se od sutra trebalo poboljšati, a za vikend će doći do porast temperature vazduha, ali neće biti suvo, nego će biti nestabilno, rekla je dežurni meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske Milica Đorđević.

Razvedravanje

Prema prognozama, vrijeme bi od sutra trebalo da se poboljša, barem kada je riječ i temperaturi vazduha, jer stiže malo topliji vazduh. Ipak, neće doći do potpune stabilizacije, jer će i dalje biti padavina, ali ne obilnih.

“Sutra će i dalje biti svježe, ali ipak malo toplije nego danas. Tokom vikenda ćemo imati porast temperature vazduha, kada će dnevni maksimumi biti sigurno do 14 do 20 stepeni, ali neće biti suvo, nego nestabilno – malo sunca, pa kiša sa pljuskovima i grmljavinom”, napomenula je Đorđevićeva.

Nestabilan će biti i početak sljedeće sedmice, kada će se smjenjivati sunčani intervali sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, pa čak i lokalnim nepogodama praćenim gradom.

Temperatura vazduha će sve više rasti, pa bi tako u utorak, 22. aprila, trebalo da dostigne i 25 stepeni Celzijusovih.

Kada je riječ o trenutno nestabilnom vremenu, Đorđevićeva jer rekla da je ono donijelo obilnu kišu, susnježicu i snijeg, ponegdje i veći nego što je bio tokom zime.

“Ako pogledamo od regiona do regiona, možemo naći deset različitih vremenskih situacija. Na planinama, čak i na visinama iznad 500 metara, imamo čist snijeg. Visina pokrivača jutros je nevjerovatnih 40 centimetara na Čemernu, 47 u Istočnom Drvaru i čak 60 centimetara u Han Pijesku”, navela je Đorđevićeva.

Ona je dodala da susnježice i snijega ima i na sjeveru, u Krajini, dok je na istoku malo toplije, sa kišom i bez mogućnosti za sniježne padavine.

“Današnji dan bi trebalo da bude najhladniji i sa najviše padavina. Od juče do danas je bilo dosta kiše, pogotovo na istoku zemlje. U Srebrenici i Zvorniku palo je 55 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, što znači da je u jednom danu palo kiše kao što u prosjeku padne tokom cijelog aprila”, istakla je Đorđevićeva.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/za-vikend-toplije-ali-nestabilno/||claudebot