Porodice “Ljutih Krajišnika” još ne znaju uzrok nesreće, a nisu dobili ni njihove lične stvari

Objavljeno: 17. 4. 2014 u 12:50h

Porodice državljana BiH, navijača fudbalske reprezentacije, koji su poginuli u oktobru u Poljskoj vraćajući se sa utakmice iz Litvanije, još uvijek nemaju potpunu informaciju o tome šta se dogodilo.

nesreca

Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović poginuli su 16. oktobra na autoputu kod grada Lomža, dok je Adis Ćoralić bio teško povrijeđen.

Uzrok nesreće još uvijek nije poznat. Tačnije, porodice još uvijek nisu dobile nikakvo zvanično objašnjenje o tome šta se dogodilo tog kobnog jutra u Poljskoj.

Zijad Mahmić, stric Hasiba Mahmića, vođe navijačke grupe “Ljuti Krajišnici”, kazao je da oni još uvijek čekaju izvještaj za koji im je rečeno da će dobiti od poljskih vlasti na kućnu adresu.

U Ministarstvu vanjskih poslova BiH je takođe rečeno da je procedura takva da porodice trebaju dobiti izvještaj od poljskih vlasti te da naša ambasada u Poljskoj više nema ništa s tim i da ne može biti “njihov pravni zastupnik”. Procedura je takva da porodice izvještaj o nesreći i pogibiji trojice mladića trebaju dobiti za šest mjeseci od tragičnog događaja. Šest mjeseci je isteklo juče.

“Mi još uvijek ništa nismo dobili. Nikakav papir iz Poljske nije stigao, a u kojem se navodi šta je policija utvrdila vezano za njihovu pogibiju. Mi čak još uvijek nismo dobili ni njihove lične stvari koje su imali sa sobom u trenutku pogibije, niti bilo šta drugo. Ono što je nama ambasador BiH u Poljskoj Koviljka Špirić posljednje kazala, a što su njoj vjerovatno rekle poljske vlasti, je to da su nalazi pokazali da nije bilo alkohola u njihovim tijelima, da nije bilo tragova droge, niti nešto slično. Takođe, automobil je bio tehnički ispravan”, kazao je za Zijad Mahmić.

Ono što je poznato u vezi sa ovom tragedijom je to da je došlo do sudara automobila Renault Megane, u kojem su se njih četvorica vraćali iz Litvanije, i kamiona, koji je dolazio iz suprotnog pravca. Nesreća se dogodila u poljskom gradu Lomža, udaljenom 150 kilometara od Varšave.

Izvor: Klix

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/porodice-ljutih-krajisnika-jos-ne-znaju-uzrok-nesrece-a-nisu-dobili-ni-njihove-licne-stvari/||claudebot