Katarina Jokić: Prva profesionalna titula kruna karijere

Objavljeno: 17. 4. 2014 u 13:51h

Osvajanjem turnira u Šibeniku teniska nada Republike Srpske i Srbije Katarina Jokić najavila je veliku karijeru.

tenis

To tvrde teniski stručnjaci koji prate igru mlade Novograđanke. Trijumf na Jadranu dobio je na značaju jer Jokićeva ima samo 15 godina, a na takmičenju su nastupale djevojke uzrasta do 18 godina.

“Trofej u Šibeniku moja je prva profesionalna titula u karijeri i ona će se vječno pamtiti. Nisam imala mnogo vremena za radovanje jer su došle nove obaveze. Ipak, nije bilo nimalo lako stići do samog kraja, a najteže je bilo u četvrtfinalu protiv Viktorije Tomove, koja je među 300 najboljih igračica svijeta. Uspjela sam da preskočim sve prepreke i pobijedim”, izjavila je Jokićeva.

Prvi put teniski reket uzela je sa šest godina i već tada pokazala šta će joj biti glavna preokupacija u daljem životu.

“Nikada do tada nisam ni gledala tenis, a kamoli igrala. Jednostavno sam došla na teren, uzela reket i počela da prebacujem lopticu preko mreže. Tada sam počela da gledam mečeve na televiziji, a u sjećanju mi je ostala Žastin Enen Arden, a poslije Rodžer Federer i na kraju Novak Đoković. Trenutno, kad stignem najviše gledam mečeve Serene Vilijams i Marije Šarapove. Međutim, ne želim da kopiram njihov stil igre, već da izgradim nešto svoje”. rekla je Jokićeva.

Prema sopstvenom priznanju, ima još elemenata koje mora da popravi u igri. O tome kojim plasmanom na WTA listi bi bila zadovoljna u budućnosti nije htjela mnogo da govori. Želja joj je da jednog dana bude među deset najboljih na svijetu.

Rođena je u Zrenjaninu 19. aprila 1998. godine, ali je odrasla u Novom Gradu, dok odnedavno nastupa pod zastavom Srbije.

“Oduvijek sam htjela da igram za Srbiju i pošto sam rođena u Zrenjaninu, dobila sam državljanstvo tako da mi je drago što sam zaigrala za njih. Nadam se da ću jednog dana zaigrati za FED kup reprezentaciju te dostojno predstavljati svoju državu i narod”, izjavila je Jokićeva.

Tokom avgusta ove godine očekuje je nastup na Olimpijskim igrama mladih u Kini.

“Mislim da je to velika šansa za mene i voljela bih da nastupim na tom takmičenju, gdje će se okupiti najbolji mladi teniseri svijeta. Nadam se da ću imati vremena da igram u Kini”, kazala je Jokićeva.

Beton joj je omiljena podloga mada trenira i na šljaci, dok problema sa treninzima ima tokom zime, a prošle godine bila je u Evert akademiji na Floridi.

“Poslije dva mjeseca na Floridi zaista se osjetio napredak u mojoj igri dok sam nastupila i na poznatom turniru Orandž boul, ali sam poražena u drugom kolu. U planu mi je da i sljedeće zime odem tamo sa bratom Andrejom pošto ovdje nemam adekvatne uslove za rad”, rekla je Katarina.

Rad sa Vujićem

Tokom posljednjih nekoliko mjeseci njen trener je bivši član Dejvis kup reprezentacije SR Jugoslavije i stručnjak u TK Borac Bojan Vujić.

“Katarina ima sve predispozicije da jednog dana bude vrhunska igračica i vrijeme će pokazati dokle će stići. Ima psihičke i mentalne sposobnosti da dogura do samog vrha. Taj put je veoma dugačak i težak. Niko ne može garantovati da će ona to i postići, ali na osnovu dosadašnjih rezultata to se može očekivati. Posljednji rezultati samo su početak jednog dugog puta i trebaće mnogo truda da bude uloženo da bi se postigli vrhunski rezultati. Ona je u A timu Teniskog saveza Srbije, što znači da je već sada među 100 najboljih juniorki svijeta i drži 680. mjesto na WTA listi”, rekao je Vujić

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/katarina-jokic-prva-profesionalna-titula-kruna-karijere/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])