Ukinuli presudu Paravinji za ubistvo Antonije Bilić!

Objavljeno: 15. 4. 2014 u 14:20h

Vrhovni sud Republike Hrvatske je ukinuo presudu Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i teško ubistvo Antonije Bilić. Bio je osuđen na 40 godina zatvora.

paravinja

Vrhovni sud Republike Hrvatske je ukinuo presudu Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i teško ubistvo Antonije Bilić. Podsjetimo, Paravinja je 19. novembra 2012. godine osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva i još šest godina za pokušaj silovanja, javlja portal 24sata.hr

Paravinji će se ponovno suditi za taj slučaj.

Vrhovni sud je uvažio žalbu obranu i ukinuo dio presude koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubistvo, a dosuđenih pet godina zatvora za drugi pokušaj silovanja preinačio je u kaznu od četiri godine i šest mjeseci. Ponovljeno suđenje može očekivati u roku od mjesec dana – potvrdio nam je vijest glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Presuda je ukinuta zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, ali sudsko vijeće neće se mijenjati i Paravinji će opet suditi sutkinja Nives Nikolac. Dragan Paravinja tokom suđenja i prvih mjeseci nakon presude nije izlazio iz ćelije. Povukao se u sebe i ni s kim nije komunicirao. Posljednjih mjeseci, kako saznajemo iz zatvora, počeo je izlaziti i igrati košarku s ostalim zatvorenicima. Tada 17-godišnja Antonia Bilić posljednji put je viđena 7. juna 2011. dok je oko 10 sati ujutru stopirala na Čikolskom mostu u Drnišu.

Vijeće županijskog suda u Šibeniku pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac 19. novembra 2012. godina proglasila ga je krivim za pokušaj silovanja i teško ubistvo maloljetne autostoperice Antonije Bilić, te pokušaj silovanja Omišanke M. D. Za pokušaj silovanja Antonije Bilić osuđen je na šest godina, za teško ubistvo na 35 godina, a za pokušaj silovanja autostoperice Marijane Damijan na još pet godina, što mu je sve zajedno objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

Na izricanju kazne rekao je da je taj sud gori od onoga u Jasenovcu. Odrekao se prava na žalbu i svojoj odvjetnici, Ankici Giljanović koja mu je dodijeljena da ga brani po službenoj dužnosti, zabranio je da se žali u njegovo ime. Na njegovu sreću, Vrhovni sud je žalbu braniteljice ocijenio dopuštenom i sada je odlučio ukinuti presudu i naložiti novo suđenje.

Izvor: Buka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ukinuli-presudu-paravinji-za-ubistvo-antonije-bilic/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])