Stijaković i Dujić negirali krivicu za ubistvo

Objavljeno: 5. 4. 2014 u 09:49h

Robert Stijaković (29) i Danijel Dujić (26) iz Gradiške izjavili su u petak u banjalučkom Okružnom sudu da nisu krivi za ubistvo Radovana Stijakovića (49), potvrđeno je u sudu.

stijakovic

Ubijeni Radovan je otac optuženog Roberta, koji se tereti za podstrekavanje na ubistvo. Prema optužnici, on je iz koristoljublja podstrekao svog kuma Dujića da ubije njegovog oca Radovana. Osim za podstrekavanje, Robert je optužen i za nedozvoljeno držanje i promet oružja ili eksplozivnih materija, zbog toga što je nabavio i skrivao automatsku pušku kojom je ubijen njegov otac.

U optužnici se navodi da je Robert 19. januara u kafani “Kazablanka” u Kočićevu kod Gradiške nagovorio Dujića da mu ubije oca. Dujić je tada pristao na ovaj smrtonosni plan, pa je 22. januara došao u blizinu kuće Stijakovića oko 22 časa. Robert mu je tada dao automatsku pušku “AP-M70”, a zatim se “mercedesom” odvezao u Novu Topolu, gdje je sa suprugom ranije tog dana boravio na slavi kod punca.

To je uradio kako bi prikrio tragove svoje umiješanosti u zločin. Dujić je poslije Robertovog odlaska prišao sa zadnje strane kući Stijakovića, na mjesto za koje je znao da nije pokriveno video-nadzorom. Tu je, sakriven, u mraku sačekao da dođe Radovan.

Kada je Radovan došao i sjeo za radni sto u trpezariji kuće, Dujić je prišao prozoru i ubio ga rafalom iz puške. Potom je pobjegao do svoje kuće, udaljene oko dva kilometra, i pušku sakrio u betonski propust za vodu, a odjeću sa sebe zapalio. Poslije ovog stravičnog zločina Robert i Dujić su ujutro obavijestili rodbinu i policiju da su pronašli mrtvog Radovana.

Robert je plakao i izigravao povrijeđenog sina. Već dan poslije ubistva oni su bili sumnjivi i nakon toga su otkriveni i uhapšeni 24. januara. Robert i Danijel su prilikom saslušanja u policiji priznali ovaj stravičan zločin. Obojica optuženih se nalaze u pritvoru po rješenju Okružnog suda Banjaluka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/stijakovic-i-dujic-negirali-krivicu-za-ubistvo/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])