Novac motiv ubistva Zlatka Novakovića u Beču (Foto)

Objavljeno: 5. 4. 2014 u 09:16h

Austrijska policija rasvijetlila je ubistvo koje je pripisivala mafiji, a kada je smrtno stradao Zlatko Novaković, Austrijanac bh. porijekla i njegov njemački poslovni partner Valdemar V.

Austrija

Oni su pronađeni mrtvi u automobilu BMW X5, na jednom parkingu u Beču, u kojem je eksplodirala bomba kašikara, u januaru ove godine.

Kako je saopšteno na konferenciji za štampu, u Gornjoj Austriji i Salcburgu uhapšeni su brat i sestra, Austrijanci hrvatskog porijekla, kao i jedan 29-ogodišnji Srbin, koji je prilikom ovog zločina zadobio lakše povrede.

Hapšenje su izvele Specijalne jedinice austrijske policije EKO Kobra.

”Oko 15.30 časova, u četvrtak poslije podne, uhapšen je kod Matighofena Dejan V. na ulici”, rekao je Gerhard Majmeder iz pokrajinske kriminalističke službe Beča.

U okolini Salcburga uhapšen je Kristijan H. (39), a u Beču u jednoj filijali “Mekd Donaldsa” Renata H. (42), inače brat i sestra, austrijski državljani hrvatskog porijekla.

Prilikom hapšenja nijedan od osumnjičenih, kako je navedeno, nije pružao otpor i oni su prebačeni u Beč u istražni pritvor.

U vezi zločina policija nije željela da daje konkretne informacije, a jedino je rečeno da je istraživanje privredna policije dovelo do traga osumnjičenih.

”Policija je, sa Kristijanom obavila razgovor nešto poslije ubistva”, rekao je glavni inspektor Ernst Hofman dodajući da su osumnjičeni imali poslovne veze sa žrtvama.

Hofman je podvukao da se “radilo se o novcu”, navodeći da je privredna policija analizirala firme svih umiješanih u zločin i da se istraga i dalje vodi.

“Tokom saslušanja trio je dao sasvim različite iskaze o zločinu. O priznanjima u ovom trenutku ne bih govorio”, kazao je Hofman.

Svo troje je u vrijeme zločina, 11. januara, bilo u Beču i jasno je da je najmanje dvoje bilo na mjestu zločina.

Jedan od njih je Srbin Dejan V., koji je rodom iz Beograda, i koji je uslijed detonacije kašikare povrijeđen.

Nakon zločina on se vratio u Srbiju i tek se u četvrtak ponovo vratio u Austriju.

U noći 11. januara je Zlatko Novaković, koji je bio odbornik u mjestu Mondze, ubijen hicima u glavu, na parkingu u Beču. Nakon toga je kašikara detonirala u vozilu bugarskih registracija, u kojem je Novaković bio sa poslovnim partnerom Valdemarom, koji je preminuo uslijed eksplozije.

Policija je dugo tapkala u mjestu i istraga je inspektore vodila i ka “dizel mafiji”, pošto se ubistvo činilo mafijaškim obračunom.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/novac-motiv-ubistva-zlatka-novakovica-u-becu-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])