Enisa Eminović: Voljela sam ga, nisam željela da ga ubijem

Objavljeno: 2. 4. 2014 u 16:53h

Enisa Eminović (20), koja je u utorak nožem ubila svog nevjenčanog supruga Smaju Hadžimusića (25), predata je Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, rekao je Alem Hamzić, glasnogovornik Tužilaštva KS.

enisa

U Tužilaštvu do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nisu potvrdili da su zatražili jednomjesečni pritvor za Enisu Eminović, ali nam je njen advokat Omar Mehmedbašić rekao da jednomjesečni pritvor jest zatražen.

U iskazu koji je Eminovićeva dala policiji kazala je da nije imala motiv za ubistvo supruga, da ga je voljela i da je do nesreće došlo kad su se naguravali.

Omar Mehmedbašić, advokat optužene, izjavio je da mu je Eminovićeva rekla da nije željela ubiti Hadžimusića, ali da su se gurali, te da su i jedno i drugo u rukama imali nož i da ga je nenamjerno ubola.

“Njih dvoje su se često svađali. Ona ga je mnogo voljela, on je raskidao s njom, pa se vraćao, tražio je. Ispričala mi je da su se naguravali, da joj je zavrtao ruku, te da je do upotrebe noža došlo slučajno. Nije to željela”, ispričao je Mehmedbašić.

Rekao je da su oboje bili pod dejstvom droge, te da je ona rekla policiji da je prije toga ispušila četiri džointa.

“Branim je zbog toga što je mlada i što imaju dvoipogodišnju djevojčicu, koja će sad ostati sama. Poznajem ih, ranije sam Hadžimusića branio”, rekao je Mehmedbašić.

On je danas, nakon što je Eminovićeva saslušana u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, rekao da je ostala pri svom iskazu da nije imala motiv za ubistvo Smaje Hadžimusića.

Eminovićeva je prije skoro dva mjeseca zadobila teške tjelesne povrede usljed aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave. Povredu je zadobila u jednoj vikendici u sarajevskom naselju Nahorevo, a zbog izazivanja opšte opasnosti policija je tada privela svoje stare znance Smaju Hadžimusića (25), Ajdina Gljivu (21) i Amira Ranicu (23), sva trojica iz Sarajeva. Tada su optuženoj povrijeđena dva prsta na ruci, te je bila zbrinuta na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Međutim, po ukazanoj pomoći Eminovićeva je odbila dalju hospitalizaciju, te je napustila bolnicu.

Hadžimusića je početkom 2011. uhapsila policija zbog dilanja marihuane i nedozvoljenog držanja oružja. Krajem juna iste godine uhapšen je s Adnanom Ćurevcom nakon što su u naselju Dobrinja pokušali opljačkati Muamera Čuturića, kojeg su tada ranili u lijevu nogu. I tada je od Hadžimusića oduzet pištolj.

Početkom prošle godine hapšen je i zbog nasilničkog ponašanja.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/enisa-eminovic-voljela-sam-ga-nisam-zeljela-da-ga-ubijem/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])