Novak ne može na vrh poslije Pariza

Objavljeno: 29. 10. 2013 u 15:43h

Iako pojedini mediji danima unazad pišu o tome, Novak Đoković ne može da se vrati na prvo mjesto poslije turnira iz Masters 1000 serije u Parizu.

foto

Razlog za to vrlo je jednostavan i nalazi se u pravilima Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP). U prvom članu devetog poglavlja Pravilnika, pod tačkom E piše:

“ATP lista odnosi se na prethodne 52 kalendarske nedjelje osim u slučaju završnog turnira u Londonu – bodovi sa završnog turnira (WTF) oduzimaju se u ponedjeljak poslije posljednjeg ATP turnira u godini”, a to je takmičenje u Parizu.

Dakle, iako Novak sada zaostaje samo 550 bodova za Nadalom, njemu će već slijedećeg ponedjeljka biti oduzeto 1500 bodova koje je osvojio prošle godine u Londonu. Zato ne postoje ni teoretske šanse da se Đoković iduće nedjelje ponovo nađe na vrhu.

Naravno, šanse za taj povratak u budućnosti rastu mu dobrim rezultatom u Parizu, a Đoković će u drugom kolu igrati protiv malo poznatog Pjer-Iga Erbera, koji je napravio iznenađenje eliminisavši Benou Pera sa dva puta po 6:2. On je trenutno 189. na ATP listi, što je sedam mjesta slabije od njegovog najboljeg plasmana.

Meč Đokovića i Erbera posljednji je u večernjem programu na Centralnom terenu, i neće početi prije 20 časova i 30 minuta.

Đoković je prije turnira izjavio da je zadovoljan 2013. godinom, a Nadal je rekao da mu je važnije zdravlje od broja jedan. Žo Vilfred Conga u Pariz dolazi sa dvojicom novih trenera, dok se Marin Čilić pobjedom vratio poslije četiri mjeseca suspenzije.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/novak-ne-moze-na-vrh-poslije-pariza/||claudebot